Sponset

Publisert den 19. juni 2017 | av Redaksjonen

0

Best restitusjon – med røtter i triatlon

Du kan selv bidra til å redusere reparasjonstida etter en hard og krevende treningsøkt.  

Kjører du en hard treningsøkt, ødelegger du en rekke muskelfibre. I de neste timene arbeider kroppen aktivt for å lege skaden. Men du kan selv bidra til å redusere reparasjonstida.

– Det kanskje aller viktigste er å få i seg riktig protein- og karbohydratrik mat og drikke rett etter treningsøkten. Da får kroppen litt å jobbe med når byggesteinene skal legges tilbake, sier Espen Andersen fra 2XU.

Kombineres dette med god massasje og/eller aktiv bruk av gradert kompresjonstøy, lang tights eller strømper, oppnås økt blodsirkulasjon som transporterer vekk avfallsstoffer fra arbeidende muskler.

– Med gradert kompresjonstøy opplever du raskere og bedre restitusjon. Da får du mindre opphopning av melkesyre og laktat, og du får mindre stiv og støl muskulatur, sier Andersen.

– Grunntanken er enkel. Det er det graderte trykket som stimulerer til økt blodsirkulasjon. Det er et trykk du ikke får med vanlige tightser og strømper, forteller han.

Tiden like etter en treningsøkt er viktig for å redusere restitusjonen til et minimum. Ta til deg ernæring, og bruk gradert kompresjonstøy.

Espen Andersen er ansvarlig for 2XU i Norge. Merket kommer fram Australia, og i løpet av mindre enn 15 år har den lettkjennelige logoen til 2XU (uttales: two times you) bredt seg over store deler av verden.

Flere toppidrettsutøvere, deriblant Aksel Lund Svindal (bildet), bruker tøy fra 2XU. Men opphavet er triatlon.

– Grunnleggerne er Jamie Hunt og Aidan Clarke, som begge er triatleter, forteller Andersen.

– De startet opp 2XU i 2003, vel vitende om hva en triatlet trenger av hjelpemidler for å få størst utbytte av trening og konkurranser, sier han.

Siden har merket vært ledende innen kompresjon og triatlon.

– 2XU er trolig det selskap i verden som investerer mest i tester og forskning innenfor kompresjon. Vi tester våre materialer og ferdig tøy på ukentlig og månedlig basis, forteller Andersen.

Til det benytter 2XU seg av fremstående vitenskapsmenn og frittstående institutter, heriblant Australian Institute of Sport (AIS), som er et av verdens ledende forskningssteder innenfor sport.

Les mer om 2XU på deres nettsider.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This