facebook_pixel

Race

Publisert den 18. juni 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Svømminga føltes insane bra

Birk Skogland ble beste norske utøver i EM-debuten i Kitzbühel. En tidsstraff ødela imidlertid for et enda bedre resultat.

Europamesterskapet på sprintdistansen ble arrangert i Kitzbühel i Østerrike. 19 år gamle Birk Skogland ble beste norske utøver, med 11. plass. Det var han fornøyd med, men han kunne likevel ikke fri seg for at EM-debuten raskt kunne ha blitt enda bedre.

– Jeg mistet badehetta da vi løp opp av vannet etter svømminga, og dermed pådro jeg meg en tidsstraff. Uten den kunne jeg fort ha endt på en 5. eller 6. plass, sier han.

Utøverne startet i idylliske Schwarzsee, med en temperatur på 22 grader og svømming uten våtdrakt.

– Svømminga føltes insane bra. Jeg følte nesten ikke jeg brukte krefter, sier Skogland, som kom opp av vannet omlag 40 sekunder bak de aller raskeste. De var anført av Omri Bahat fra Israel.

19-åringen fra Haugesund var fornøyd med starten på konkurransen og på hvordan kroppen responderte.

– Formen min var veldig bra i dag. Og syklinga var solid, sier han.

I det sterke feltet fikk han dagens femte beste etappetid.

– Det var mye takket være den sterke syklinga til Endre Espedal, sier Skogland selv.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Birk Skogland er vanligvis sterk på løp, men løpet i Østerrike ble preget av tidsstraffen som han pådro seg på vei opp av vannet. (Arkivbilde.)

Takket være et godt samarbeid ble alle feltene til slutt samlet til ett stort felt i løpet av syklinga.

– Jeg jobbet i starten og følte meg bra. Da vi tok igjen tetgruppa, la jeg meg litt lenger bak, og jeg gikk heller fram igjen da vi ankom T2, sier Skogland som kom ut av skiftesonen som tredje fremste utøver.

Skogland måtte imidlertid ta tidsstraffen han pådro seg tidligere på dagen. Og i feltet var det svært tett mellom utøverne.

– Tidsstraffen var på 10 sekunder, og det førte til at jeg tapte en del plasseringer. Men jeg klarte å løpe inn litt av det tapte, og jeg endte til slutt på en 11. plass, og det er jeg fornøyd med det, selv om jeg hadde håpet på en bedre løping, sier Skogland, som i mål var 13 sekunder bak sjetteplassen.

Vinneren ble portugisiske Vasco Vilaca, som kom i mål 38 sekunder før Skogland. Sølv gikk til Javier Lluch Perez fra Spania, som var ett sekund bak. Csongor Lehmann fra Ungarn ble nummer tre, på samme tid som Perez.

De øvrige norske i juniorklassen, Vetle Bergsvik Thorn og Endre Espedal, ble henholdsvis nummer 16 og 23.

I kvinnenes juniorklasse ble de to norske utøverne, Karen Magnussen og Solveig Løvseth, henholdsvis nummer 47 og 51.

Gustav Iden deltok også i går. Han ble nummer 38 i seniorklassen, etter å ha kjørt hele syklinga alene.

For øvrige resultater, se her.

Vetle Bergsvik Thorn ble nest beste norske utøver i Kitzbühel, med en 16. plass.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This