facebook_pixel

Race

Publisert den 16. juni 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Det har vært en fantastisk reise, men også galskap

I dag ble det bekreftet at Ironman Haugesund dobler distansen.

Endelig kunne Ivar Jacobsen puste lettet ut. Haugesund får retten til å arrangere fulldistanse i 2018. Nyheten ble sluppet på Ironman-organisasjonens egen Facebook-side i ettermiddag.

– Det har vært en fantastisk reise. Men det har også vært galskap. Min kone Tone og jeg har hatt mange søvnløse netter, medga Ivar Jacobsen på livestreaminga i dag.

Her forteller han også at det tidvis holdt økonomisk hardt, og at han var nær ved å gå konkurs etter den første Ironman-konkurransen som bare hadde drøye 300 deltakere i 2012.

Året etter tok deltakermassen seg betydelig opp. Og senere har konkurransen i Haugesund blitt kåret til den beste 70.3-konkurransen i Ironman-sirkuset verden over.

– Vi har hele tida fokusert på det vi ønsket og på kvalitet.

Nå er de endelig klare for fulldistansen, etter en lang kamp.

– Akkurat nå føler jeg meg som en idrettsutøver som har brukt seks år på å trene og som endelig står på startstreken, sier Jacobsen til HNytt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Haugesund ble historisk da Gustav Iden vant fjorårets 70.3-konkurranse, som første norske Ironman-vinner.

Haugesund blir én av ti byer som arrangerer den fulle distansen i Europa. Konkurransen blir et av kvalifiseringsløpene til Ironman på Hawaii, og den vil bli arrangert 1. juli 2018.

Utøveren vil da svømme 3800 meter, sykle 18 mil og løpe 42 kilometer. Traséen er allerede klar.

– Det vil bli svømt to runder i Skeisvannet, deretter vil de første åtte milene bli lik som i dag. Den andre runden på syklingen vil være i Tysvær. Den siste etappen på 42 kilometer vil være lik som i dag, men da dobbel så lang, sier Jacobsen.

Det har vært flere runder rundt økonomien i arrangementet. Spesielt krevende er den årlige lisensen på 220.000 euro, som går til World Triathlon Corporation. Det var derfor lenge usikkert om Haugesund ville klare å samle nok støtte til å holde løpet.

Haugesund ble kåret til verdens beste Ironman 70.3-konkurranse.

Nå skal de økonomiske forholdene være avklart. Og Ivar Jacobsen håper på en enda større påmelding enn de allerede har i dag.

– Jeg håper vi skal ha plass til et sted mellom 2.000 og 2.500 deltakere. Fulldistanse pleier å være svært populært og blir fort utsolgt, sier Jacobsen til HNytt.

Jacobsen er trygg på at det blir en minneverdig konkurranse for mange.

– Dette er en type turister som Norge trenger, og vi har mye å by på. Og vi vet at utøverne vil ha dette. Vi merket det allerede etter det tredje og det fjerde året vi arrangerte at utøverne begynte å etterspørre den fulle distansen.

Påmeldingen til fulldistansen 2018 åpner 4. juli.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This