facebook_pixel

Race

Publisert den 14. juni 2017 | av Jørgen Melau

0

Og mannen var ute etter øl …

Gamle, norske drikkeviser får ny valør i Halv-Fet Triatlon.

Triatlon har blitt voldsomt populært i Norge de siste få årene. Det kan være vanskelig for arrangørene å bevare idyll og sjarme. Det har arrangørene av Halv-Fet Triatlon klart med glans.

Det er ikke mange konkurranser vi kjenner til, der vinnerne får en halv kasse med hjemmebrygget øl i premie. (Men vi synes det burde være flere slike konkurranser, journ. merk.).

For sjette gang ble Halv-Fet triatlon arrangert i Gansvika i Fet kommune. Dette er en halv ironmandistanse, med 1900 meter svømming, 90 kilometer sykling og 21 kilometer løping. Fet svømmeklubb er hovedarrangør, men det var Werner Hålien som startet det hele for seks år siden, og da med tre personer til start. I år stilte 42 personer til start, innimellom både regn og sol.

Halv-Fet Triatlon har utviklet seg litt de par siste årene, med blant annet tidtakersystem med mere. Men flere av utøverne sier det samme, Halv-Fet er basic og herlig. Èn av dem er vinner av herreklassen, Kjell Magnus Antonsen.

– Arrangementet er strålende. På en måte helt basic, fortsatt litt på samme måte som det ble arrangert for noen år tilbake. Da meldte man seg på via Facebook, tok med en hundrings, møttes nede på stranda og bare startet. Det er dette jeg setter veldig pris på, sier Antonsen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Halv-Fet Triatlon har en annen profil enn mange andre konkurranser. Men innslag av temposykler finnes også her.

Vinneren av dameklassen ble Marit Vala. Hun synes konkurransen gikk veldig bra.

– Det var en røff start på svømminga, med en del bølger og tidvis kaldt vann rundt øya. Men jeg er tidligere svømmer, så jeg liker svømmedelen av konkurransen best. Jeg kjørte litt ryggsvømming et par ganger og fant tidlig min egen rytme, forteller Vala, som var tredje deltaker opp av vannet.

Dette var første gangen hun var med på Halv-Fet, men hun pleier å være med på to konkurranser i året. Blant annet har hun deltatt på AXTRI.

Vinneren av herreklassen ble altså Kjell Magnus Antonsen – igjen. Da han deltok på Halv-Fet for aller første gang, for fire år siden, var det hans første triatlon noensinne. Året etterpå var han først i mål, og slik har det vært siden. Seieren nå var hans tredje på rad

Men selv om han vant, er han ikke helt topp fornøyd med prestasjonen.

– Syklinga var bra, løpinga var grei. Men det var ikke noe mer enn det, forteller han.

Hovedmålet i år er Norseman, slik det også har vært de siste åra.

For øvrige resultater, se her.

Kjell Magnus Antonsen har blitt fast innslag på startlista. Og på toppen av pallen.

Pallen i herreklassen: Sondre Halden (t.v.), Kjell Magnus Antonsen og Lesueur Bastien.


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This