facebook_pixel

Race

Publisert den 12. juni 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– En helt syk stemning

Kristian Blummenfelt ble nummer seks i ”heksegryta” i Leeds.

World Triathlon Series (WTS) i Leeds er i ferd med å etablere seg som en av verdens mest populære triatlonkonkurranser.

– Fy fader, det er helt sykt. Det er den beste WTSen i sirkuset her. Det er dette løpet jeg bare må være med på hvert år nå, siden det er såpass kult, sier Kristian Blummenfelt til 3atlet.

På forhånd hadde han ”advart” reisekamerat og førstereisgutt Casper Stornes om atmosfæren , og Blu rådet ham til å ta med ørepropper. Det gjorde 19-åringen imidlertid ikke.

– Men det burde jeg ha gjort. Det var en helt syk stemning her, sier Stornes.

Leeds er hjemmebanen til Alistair og Jonathan Brownlee som i går tok dobbelt foran et ekstatisk og høylytt publikum. Det gikk ikke hus forbi de norske deltakerne.

– Så du fikk en morsom WTS-debut da?

– Det var gøy å kjøre, ja. Men det hadde vært kjekt å få alt til å klaffe, sier Stornes som kom inn som nummer 29.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Kristian Blummenfelt og Casper Stornes kjørte inn til en henholdsvis 6. og 29. plass under WTS i Leeds.

Kristian Blummenfelt ”cruiset” inn til en sjetteplass.

– Det gikk som forventet. om forventet egentlig. Det ble et hardt kjør på svøm og i begynnelsen av syklinga. Ali og Johnny kom seg i brudd opp av vannet sammen med to franskmenn. Og så var vi en gruppe som jaget bak dem inn mot sentrum, og da var vi vel sånn cirka seks sekunder bak, forteller Blummenfelt.

– Der og da trodde jeg at vi ville ta dem igjen, og jeg tok derfor ikke noe magadrag for å tette luken, noe jeg kanskje burde ha gjort. Men jeg var litt redd for å gå på samme smellen som i Madrid, så jeg holdt litt igjen på syklinga.

Ut på løp var det fortsatt kontakt med teten, men Blummfelt fikk merke en svært krevende løpetrasé.

– Jeg er godt fornøyd med løpinga, men det er en ganske brutal løypa her, med mange oppoverbakker. Det er null flate partier, sier Blummenfelt

– M jeg merket at jeg tapte i oppoverbakkene mens jeg holdt farta til de beste løperne i nedoverbakkene. Alt i alt er fornøyd med det. Jeg løp raskere enn Johnny i hvert fall.

For Casper Stornes gikk det lettere på løp. Men han ble parkert på svømminga, og det preget resten av løpet hans.

– På førsterunden i vannet var jeg seks sekunder bak Blummenfelt , men på den andre runden ble det betydelig tyngre.

– Jeg følte at jeg løp greit. Og utover på løpinga gikk det lettere og lettere. Jeg følte jeg klarte å pushe. Men det var litt skuffende at jeg ikke hadde den svømminga jeg hadde for to uker siden.

– Nå er det bare å komme seg hjem og jobbe hardere en liten stund, og så er Casper klar for resten av sesongen, sier Stornes.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This