Race

Publisert den 11. juni 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Feiret eksamen med suveren seier på Hove

Andreas Mathingsdal Pedersen feiret mastergraden i idrett med å vinne Hove Tri med sju minutter.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Sondre Steen Holvik

Andreas Mathingsdal Pedersen fra Kristiansand Triathlon har hatt en hektisk uke. Torsdag forsvarte han mastergraden ved Universitetet i Agder. Lørdag hastet han seg gjennom den lange løypa (olympisk) på Hove i Arendal.

– Det har i det hele tatt vært en hektisk vår, sier 24-åringen.

– Jeg har brukt mye tid på å ferdigstille masteroppgaven i idrettsvitenskap, og det har ført til et par tunge konkurranser tidligere i år, men nå fant jeg endelig godfølelsen.

Pedersen deltok også på NM sprint på Bryne forrige helg. Der ble han nummer åtte.

– Men det var et forferdelig løp hvor jeg kom skeivt ut allerede fra start av. Jeg fant aldri flyten der, sier han.

Andreas Mathingsdal Pedersen kommer opprinnelig fra Farsund, men nå bor han i Kristiansand. Han representerer også Kristiansand Triathlon. Tidligere var han svømmer, og han betegner svømminga som sin sterkeste gren.

– Derfor var jeg bekymret for forholdene i dag. Det blåste en del, og dagene i forveien var det kaldt i vannet, og jeg fryktet at arrangørene ville halvere svømminga. Men det gjorde de heldigvis ikke, sier Pedersen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Andreas Mathingsdal Pedersen representerer Kristiansand Triathlon. Lørdag vant han Hove med sju minutters margin.

Riktignok blåste det opp utover dagen, og kort løype fikk mye vind og bølger. Men den lange løypa, som ble arrangert tidligere på dagen, hadde greie forhold og en blå himmel.

– Jeg følte meg bra fra starten av, og jeg fant fort rytmen på svømminga. Jeg fikk god luke allerede fra start og kunne svømme uforstyrret de 1650 meterne inn til skiftesonen, selv om bølgene skapte noen utfordringer underveis, sier Pedersen.

Sørlendingen mener hans svakeste gren er sykkel, men denne gangen gikk det bra, og inn i T2 hadde han over fem minutters ledelse.

– Løpinga startet noe tungt. Regnværet dagen i forveien førte til at det var blytunge partier med gjørme i løpeløypa. Heldigvis løsnet beina etter første runde, og jeg løp med god progresjon de siste rundene inn til mål, sier Pedersen.

I mål var ledelsen økt til nesten sju minutter.

– Selv om jeg ikke fikk målt meg mot landslagsgutta på Hove Tri i år, så ble det en veldig positiv opplevelse, og jeg ser virkelig fram til resten av sesongen, sier Pedersen.

– Neste store konkurranse her på Sørlandet blir NM olympisk på TriQuart i Kristiansand.

Vinner av dameklassen ble Kari Lingsom. Les intervjuet her


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This