Race

Publisert den 3. juni 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Full klaff i comeback på hjemmebane

Lotte Miller har vært borte i nesten to år. I går var dronninga tilbake.

Lotte Miller tok bronse i junior-VM i september 2015. Deretter var det full stopp. 21-åringen ble diagnostisert overtrent. Under NM sprint lørdag var hun endelig tilbake. Og det med bravur.

– Jeg har det så godt nå. Jeg er tryggere på meg selv, og nå er godfølelsen igjen på plass, sier Miller til 3atlet etter at hun vant med god margin på ”hjemmebanen” Bryne.

Den største forandringen har vært et miljøskifte. Det siste året har hun nemlig bodd i Danmark, hvor hun trener og studerer. Det har åpenbart gjort henne godt.

– Målet er å holde kontinuiteten og holde meg frisk. Gjør jeg det, så skal jeg komme på det nivået jeg var.

Miller har lagt opp en konkurranseplan for sesongen. I hvert fall en foreløpig en; heriblant EM, europacup og NM.

– Det er en ganske stappet sesong, men treneren og jeg er enige om at vi skal være fleksible. Vi skal heller stryke en konkurranse hvis jeg føler for det. Vi tenker langsiktig, og da må vi være fleksible, sier Miller, som representerer Bryne Triatlonklubb.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Jærbuene vartet opp med høvelig pall til vinnerne i Bryne sentrum.

På pallen fikk hun følge av lagvenninnen Karen Magnussen som tok bronse. Sølvmedaljen gikk til Monica Wold fra Fredrikstad.

De to sistnevnte fikk en fin duell gjennom hele løpinga, mens Miller sikret en forholdsvis trygg seier. I mål var hun et snaut minutter foran Wold som igjen var 18 sekunder foran Magnussen.

Bryne Tri arrangeres i år over to dager. Lørdag ble det arrangert SuperSprint for ungdom (13 – 16 år), olympisk for mosjonister, NM for agegroup og for elite, samt følgestafett.

På ett av stafettlagene stilte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Han stilte med sykkel, men han var usikker på hva han hadde gitt seg ut på. Han lovet uansett å ikke gi ved dørene.

– Men jeg oppfordrer alle konkurrentene til å stanse ved hvert hull de ser i veien, undersøke det nøye og rapportere det inn i skiftesonen, sa en humoristisk statsråd til speaker Borger Magnussen før start.

NM på Bryne fortsetter søndag med mixed stafett. 

For resultater, se her.

Statsråd Ketil Solvik-Olsen stilte på følgestafetten. Her sammen med speaker Borger Magnussen.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This