facebook_pixel

Race

Publisert den 11. mai 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Nå er jeg plutselig i rute, ja

Jørgen Gundersen har knapt løpt i vinter. Likevel ble det personlig rekord i et iskaldt terrengløp.

Jørgen Gundersen har vært norsk triatlons beste svømmer i mange år. De siste årene har han også hatt svært gode resultater på sykkelen. Men løpinga har det tidvis skortet på. I tillegg har vinteren vært preget av skader.

I forrige uke ble det imidlertid kjent at han er med i seniortroppen til EM i triatlon i Kitzbühl. Og i helga klinket han til med ny personlig rekord 10 kilometer, som attpåtil var et terrengløp i iskaldt vær.

– Nå er jeg plutselig i rute, ja, sier Jørgen Gundersen til 3atlet.

 

Jørgen Gundersen er rask i vannet. Under EM i Lisboa i fjor var han nummer to opp av vannet, tett bak Richard Varga fra Slovakia.

 

Skadene i vinter har gjort at gjort han har fått løpt lite etter nyttår. Først i det siste har det tatt seg opp.

– Jeg har knapt løpt intervaller siden januar, men jeg hatt litt fokus på løp siste ukene. Men jeg får nok igjen for trening jeg har lagt ned gjennom flere år, i tillegg til at jeg har en enorm økning i hemoglobinmasse etter høydeleiren, sier Gundersen.

Han kom ganske nylig hjem fra Sierra Nevada i Spania hvor han har trent med resten av landslaget i tre uker. I det kalde været under BDO-Mila Lillestrøm ble han klokka inn på 32 minutter og 32 sekunder, som er ny pers.

– Dessuten var det en hard løype med snø og to grader. Men jeg holdt følge med veldig gode løpere i cirka 8,8 kilometer, sier Gundersen, som ble nummer fem; 24 sekunder bak Senay Fissehatsion fra Tjalve, som vant. I herreklassen var det 298 deltakere.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Jørgen Gundersen er fast innslag på landslaget, og han vil være en av favorittene under NM på normaldistansen i Kristiansand. Her fra fjorårets TriQuart.

Til helga løper Jørgen Gundersen Holmenkollstafetten i Oslo, før triatlonsesongen hans starter i Fransk Grand Prix i Dunkerque en uke senere.

– Etter det håper jeg å komme med i verdenscupen i Madrid, men jeg har ikke god ranking, så sjansen er liten.

I begynnelsen av juni prioriterer han poeng i europacupen, tett etterfulgt av EM i Østerrike, som starter 16. juni.

– Og da er det lov å tenke på pallen?

– Det kommer helt an på hvem som kjører, men et mål er helt klart topp 10.

 


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This