facebook_pixel

Race

Publisert den 6. mai 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Eirik Ravnan med kurs mot europatoppen

Eirik Ravnan sikter seg inn mot toppen i europacupen denne sesongen. Første steg tok han i Bøsprinten i dag.

Eirik Ravnan har stabilisert seg i toppen på svøm og sykkel de siste sesongene. I år ønsker han å ta ytterligere ett steg opp. For å lykkes må han styrke seg på den avsluttende grenen.

– Jeg er nødt til å stabilisere meg høyere oppe på løp. Det er her det skorter, sier Ravnan.

Det innebærer et par minutters forbedring på mila, noe Ravnan er smertelig klar over blir tøft. Men det må til, om han skal nå målsettinga om topp ti i europacupen.

– Jeg bør ligge stabilt på 32 minutter på mila på den olympiske distansen, sier Ravnan.

I fjor lå han rundt 34 – 35 minutter.

Første internasjonale sjekk blir europacupen i Nederland 11. juni. Før det venter NM i sprint på Bryne. Og allerede i dag var det Bøsprinten hvor Ravnan vant med god margin, foran Mats Nagelsen Hansen (bildet, t.v.) som ble nummer to.

I kvinneklassen ble det seier til Mariann Roe.

Les også: Eirik Ravnan nummer fem i Hong Kong

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Eirik Ravnan markerte seg i flere internasjonale konkurranser i fjor, særlig på svøm og sykkel. Nå vil han bli bedre på løp.

– Løpet gikk greit, men det ble mye rot i skiftesonen, sier Eirik Ravnan

Bøsprinten arrangeres slik navnet tilsier, i Bø i Telemark. Konkurransen er en sedvanlig sesongstart i norsk triatlon, men i og med at det er tidlig på året, arrangeres svømminga i basseng. Deretter er det jaktstart på sykkel utendørs. Derfor var det ingen vanlig T1.

– Det var litt uvanlig å ikke ha makspuls på sykkelsetet fra starten av, sier Ravnan.

Han hadde fått et godt forsprang allerede i bassenget, og han medgir at han kanskje var litt ufokusert.

– Jeg glemte startnummeret og måtte hente det, og jeg rotet det til med sykkelen i begynnelsen. Jeg var også ukonsentrert i T2, så det var på ingen måte en perfekt konkurranse, forteller han.

– Men det er greit å få luket bort slikt i begynnelsen av sesongen.

Utover sesongen venter flere europacup-konkurranser, samt mulig deltakelse i EM i Düsseldorf. I tillegg skal han være med på flere norgesmesterskapene.

Men aller først skal han være med på orienteringsløp i morgen.

– Det er moro å trene variert, og litt myk skogbunn er bra restitusjon.

Bøsprinten ble for øvrig en overraskende varm affære; årstida tatt i betraktning. Kalenderen sa tidlig mai, men termometeret tydet mer på juli. Med steikende sol ble det godt over 20 grader, noe det var ingen som klaget over. Og med nye trasé midt i Bø sentrum, ble det i det hele tatt en hyggelig og folkerik ramme rundt hele arrangementet.

Bøsprinten hadde i år 50 deltakere. Marianne Roe var raskeste kvinne.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This