Jager norgesrekorden på vei til jobb

Jager norgesrekorden på vei til jobb

Lars Christian Vold sikter seg inn på den norske langdistanserekorden. Det gjør han best på vei til og fra jobb.

Tekst: Kristian Horne Foto: Kai-Otto Melau

Fjorårets sesong ble en liten berg og dalbane for Lars Christian Vold. Triatleten fra Oslo gjorde sitt definitive gjennombrudd i proffklassen med en femteplass på fulldistansen under Challenge Billund, men Norseman fikk en liten skrape i lakken. Et fall ned fra Imingfjell gjorde at dagen ikke ble helt som planlagt. Resten av høsten ble preget av sykdom, og da glapp den norske rekorden i Barcelona.

2016 er imidlertid historie. Nå er står en ny sesong for døra. Og Lars Christian Vold er på offensiven.

– Treninga hittil i år har vært kanonbra, forteller 25-åringen.

– Svømminga og syklinga er i rute, og den siste tida har jeg også klart å få skikkelig sving på løpinga, sier Vold.

Les også: Veien til målet er målet

Les også: Påsketur fra Helvete

Artikkelen fortsetter etter annonsen:

Lars Christian Vold har tidligere vært med på Expedition Amundsen, men prioriterte det bort i år.

For å unngå nye runder med sykdom, har han måttet en del grep. Det viktigste har vært kontinuitet og unngå tapt trening.

– Jeg måtte kutte det som etterhvert har blitt et fast mål, forteller Vold, og refererer til ekstremskiløpet, Expedition Amundsen.

– Jeg er jo glad i løpet, men i fjor gikk jeg med influensa i en måned etter løpet, og dette gikk hardt utover sesongoppkjøringa.

Hittil i år har imidlertid ting gått som planlagt. Og det innebærer blant annet en ekstrem variant av å sykle til jobben. Vold er nemlig i ferd med å avslutte studiene i psykologi, men han er allerede i arbeid, ved siden av treninga. En 40 prosent stilling som psykolog på Modum bad gir ikke bare balanse i en ellers treningsfokusert hverdag, det gir også mulighet til å få inn mange mil med pendlersykling.

– Haha, ja jeg får mye gratis der, ler Vold og forteller om 180 kilometer med sykling til jobben hver uke.

– Jeg drar ned på jobb tirsdag og kommer hjem torsdag, og denne syklinga gjennom året gir mange timer med uvurdelig langkjøring, forteller Vold.

Artikkelen fortsetter etter annonsen:

Lars Christian Vold har bemerket seg under Norseman i flere år.

Fjorårets sesong var preget av jakten på den norske langdistanserekorden. Slik vil det også være i år. Og for Vold starter sesongen for alvor 11. juni. Da er det den flate fulldistansen Challenge Venezia som står for tur.

– Det er en rask løype, og går alt som planlagt er målet å kjøre virkelig fort. For å være nøyaktig så er målet å ta den norske rekorden på Ironmandistansen, forteller Vold.

Rekordtida lyder på 8 timer, 26 minutter og 20 sekunder, og den ble satt av Gudmund Snilstveit under Ironman Barcelona i 2014. Snilstveit svømte den gang på 56,28 minutter, syklet på 4.32,07 timer og løp på 2.54,59 timer.

Lars Christian Vold mener sluttida er fullt mulig på en god dag.

Etter Venezia blir det noen mindre prioriterte konkurranser før neste store mål, Norseman som kommer i august.

– Jeg tror jeg kan bite godt fra meg her, og uten uhell som i fjor håper jeg på en optimal gjennomføring, smiler Vold.

– Jeg vet imidlertid at det er mange sterke konkurrenter som også vil kjøre fort, så jeg skal jobbe godt frem mot august! Jeg har uansett aldri vært i så god form som jeg er nå, sier Vold.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This