Trening

Publisert den 7. april 2017 | av Redaksjonen

0

– Målet er rett og slett å få folk opp av sofaen

– Mye av suksessen har vært samholdet kombinert med et godt tilbud, sier Nina Tveten i Skagerrak Sportsklubb.

Tekst: Kristian Horne Foto: Paal Hårek Stranheim og Kristian Horne

Triatlonklubber spretter opp overalt. I følge Norges Triatlonforbund nærmer antallet seg 200 registrerte klubber, noe som er nærmere en dobling i forhold til for tre år siden. Én av klubbene som har vokst raskt de senere årene er Skagerak sportsklubb.

Det er lunsj mellom slagene på treningscampen til Skagerak Sportsklubb. Medlemmene har nettopp vært i gjennom en løpeøkt og halvannen time i bassenget, og de sitter nå og samler krefter til resten av dagen. 20 medlemmer er samlet denne søndagen, men klubben rommer vesentlig fler enn som så.

Skagerrak sportsklubb har nedslagsfelt i Porsgrunn og Skien, og den har vokst kraftig de siste åra.

Artikkelen fortsetter annonsen.

 

Skagerak Sportsklubb ble startet i 2009 med blant annet Jon Øvrebø i spissen, og den har siden vokst kraftig. Fra noen få medlemmer den gang rommer klubben i dag flere hundre medlemmer som tar med seg klubbdrakten på trening og konkurranse.

– Jeg tror mye av suksessen har vært samholdet kombinert med et godt tilbud, forteller nesteleder i klubben, Nina Tveten.

Denne helga har hun dratt i gang treningscamp for klubbens triatleter.

– Målet er rett og slett å få folk opp av sofaen, sier Tveten med et smil.

Hun forteller at klubben bruker midlene i klubbkassen til å lage et så godt som mulig tilbud til medlemmene. Dermed kan klubben blant annet skilte med et svømmetilbud mange triatleter ellers må se langt etter.

Artikkelen fortsetter annonsen.

Skagerrak sportsklubb har en stadig voksende medlemsmasse, noe som merkes på fellestreningene.

Klubben, som har nedslagsfelt i Skien og Porsgrunn, er godt synlig på konkurranser rundt om i Norge. Draktene dukker opp på de fleste løp uansett om det er snakk om sprint eller fulldistanse, og medlemmene tar klubbfølelsen på alvor.

– Under Hallingskarvet triatlon for noen år siden tok jeg turen opp med en klubbkamerat jeg knapt kjente. Da jeg var på vei opp mot mål på Hallingskarvet, var makkeren min på vei ned, men han snudde om da han traff meg, for å heie meg i mål smiler Tveten, og forteller generelt om en klubb der samhold er viktigere enn resultater.

Medlemmene i klubben finnes i flere varianter, og omfatter også ingen ringere enn Paal Hårek Stranheim. Mannen bak Norseman har på ingen måte lagt inn årene verken hva gjelder trening eller gale påfunn.

– Det er klart det er inspirerende å ha Hårek i klubben smiler Tveten. Mange ser jo naturligvis opp til ham, og han drar i gang arrangementer som vi alle har glede av forteller Tveten og sikter til arrangementer som Flyplasstriatlon og 24 timers sykkelritt på travbane.

Paal Hårek Stranheim er aktiv i Skagerrak sportsklubb, også med ulike arrangementer og påfunn.

Artikkelen fortsetter annonsen.

 

Lunsjen nærmer seg slutten, og én av instruktørene, Lars Christian Vold, begynner å gjøre seg klar for å holde foredrag.

– Det som imponerer meg mest her er hvor samkjørte de er forteller Vold mens han kobler opp mac´en mot prosjektoren.

– Også er det gøy å se at det ikke bare er karer her, men ganske så nærme å være jevn fordeling av damer og herrer smiler Vold.

– Ja, det er en god kjønnsfordeling på trening, legger Tveten til.

Hun forteller om et stort antall medlemmer som kommer på fellestrening året rundt, uansett kjønn.

– En ting er sikkert, og det er at mange ”konkurrenter” skal være redde for medlemmene her hvis de fortsetter den innsatsen de har hatt i hittil i dag, sier Vold.

Skagerak Sportsklubb tilbyr medlemskap for de fleste utholdenhetsutøvere og holder til i grenlandsområdet. Mer informasjon om klubben finner du her.

På treningscampen i mars var det mest aktuelt å spinne. Snart er syklene ute i stedet.

 

Gutteklubben Grei? Neida, klubben har faktisk en jevnere fordelt kjønnsbalanse enn bildet tilsier.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This