Race

Publisert den 3. april 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Fire norske utøvere til Ironman Hawaii

Ikke mindre enn fire norske utøvere klarte å kvalifisere seg til VM på Hawaii i oktober under Ironman Sør-Afrika.

Lars Petter Stormo ble beste norske mannlige utøvere under Ironman Sør-Afrika i går. Hans kone Trude ble beste norske kvinnelige utøvere. I dag ble det klart at begge to kvalifiserte seg til Hawaii i oktober.

Det gjorde også Lasse Finstad og veteranen Per Morten Ellingsen Dermed blir det minst fire norske utøvere på startstreken til høsten.

– Jeg drar ikke dit for å fullføre, sier Lasse Finstad.

På forhånd annonserte han at bare et fall kunne stoppe ham under gårsdagens konkurranse. Det slapp han å bekymre seg for. Finstad kom inn på andreplass i klassen sin.

– Jeg lærte mye nyttig som jeg skal ta med meg inn mot Hawaii, spesielt det å konkurrere i varmen, sier Finstad om gårsdagen.

Før start var han imidlertid rolig.

– Ekstremt rolig, faktisk. Jeg visste at jobben som var gjort så godt som jeg kunne, så da slappet jeg av.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

 

Per Morten Ellingsen fra Fredrikstad klarte det «umulige». Nå vil han forbedre egen løyperekord på Hawaii i oktober.

Fullt så rolig var ikke Per Morten Ellingsen. Hans oppladning var preget av sykdom og skader. Derfor var det ikke gitt at han skulle kvalifisere seg, til tross for tidligere meritter, deriblant den norske løyperekorden på Hawaii.

– Det ble et skikkelig slite-løp. Det var en fysisk og mental kamp fra start til mål. Men jeg reddet det inn med stahet og smertehåndtering de siste 20 kilometerne på løp, forteller Ellingsen til 3atlet.

Han var sånn passe fornøyd etter konkurransen.

– Hodet vil alltid mer enn kroppen. Men jeg hadde jo kun ett mål, og det ble oppnådd, sier Ellingsen.

De to norske utøverne fikk en grei start på konkurransen, tross mye rufsete sjø, noe som tidvis gjorde navigeringa vanskelig for begge to. Finstad kom opp på 58 minutter og 7 sekunder, mens Ellingsen kom ut av vannet etter 1 time, 4 minutter og 30 sekunder.

På syklinga møtte deltakerne en del vind. Og mens Finstad tråkket på det han var god for, gikk det tyngre med Ellingsen.

– Ja, der var det lite å tråkke med, sier han.

– Heldigvis var beina overraskende bra på løp.

Men det stod flere utfordringer og ventet på 43 -åringen.

– Jeg fikk skikkelig magetrøbbel, og det ble mange dobesøk, noe som holdt på å koste meg Hawaii-plassen. Men jeg måtte stadig innom toalettene. Bare på de to siste 200 meterne, måtte jeg innom et par ganger, hvis ikke hadde jeg spraymalt hele veien, humrer han.

Artikkelen fortsetter annonsen.

Lasse Finstad var offensiv før start – og innfridde. Han ble nummer to i sin agegruop-klasse, M25, under Ironman Sør-Afrika i går.

Lasse Finstad åpnet på løpinga i et planlagt 4:15-tempo, uten problemer.

– Det var ekstremt lett de to første mila, sier 27-åringen.

Han var litt overrasket over den lette åpninga. For den offensive syklinga hadde kostet.

– Jeg syklet inn teten i agegroup-klassen min i løpet av den første delen av syklinga, men på den andre runden tok vinden seg opp. Og etter hvert ble det svært varmt. Jeg klarte å holde trøkket, og mot slutten var beina greie. Men jeg fikk trolig for lite næring i meg underveis, i og med at jeg «bommet” på hvor mye sportsdrikke arrangørene delte ut underveis, sier Finstad.

Like fullt gikk løpinga greit. En stund.

– Etter å ha passert 21 kilometer begynte krampa å bite i låret. Og selv om kroppen føltes grei og pulsen var fin, så måtte jeg stoppe og tøye litt for å kunne komme meg videre.

Dernest senket han farta noe, og lederen i agegroup-klassen passerte ham.

– Jeg ble ikke stresset av det, i og med at tredjeplassen var såpass langt bak.

Finstad kom inn på sluttida 9 timer, 11 minutter og 56 sekunder. Per Morten Ellingsen kom inn noen minutter senere, på tida 9 timer, 28 minutter og 42 sekunder.

– Det manglet både fart og utholdenhet i dag, så jeg har noe å jobbe med de neste seks månedene, sier Ellingsen.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This