Race

Publisert den 2. april 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Stormo raskeste norske utøver i Sør-Afrika

 Lars Petter Stormo sikret seg trolig Hawaii-plassen i årets første forsøk. 

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Privat

Lars Petter Stormo klarte brasene i Sør-Afrika i dag da han ble nummer to i aldersklassen M35. Stormo fikk sluttida 8 timer, 56 minutter og 59 sekunder.

– Ja, dette holder nok til Hawaii-plass, sier Lars Petter Stormo til 3atlet.

– Det var fryktelig tungt i dag, men var mange som fikk det her i dag.

37-åringen var imidlertid ”superhappy” da han kom opp av vannet, ikke minst da han så tida på 56 minutter og 17 sekunder. Men følelsen underveis var ikke god.

– Det var tungt med mye sjø, bølger og vanskelig navigering. Jeg følte ikke jeg kom til å svømme under timen, men jeg skjønte det kanskje ikke var så ille da jeg passerte Bjørn Skollerud på det siste strekket inn mot land.

På forhånd var Lars Petter Stormo bekymret for vind i løypa.

– Det var hardt, men det føltes bra hele veien, til tross for at det var uvant å sykle 180 kilometer så tidlig på året, sier han.

Stormo brukte 4 timer, 47 minutter og 36 sekunder på syklinga.

– Jeg følte meg bra de siste 50 kilometerne og fikk spart beina til løp.

På slutten av dagen begynte varmen å gjøre seg gjeldende. Tidligere denne uka ble det målt opp mot 38 grader i Port Elizabeth. Så varmt var det ikke i dag, men det var likevel krevende nok.

– Løpinga ble dessverre kjempetung i varmen. Og selv om jeg startet kontrollert, følte jeg at jeg var i ferd med å gå på en smell allerede etter fem kilometer. Så jeg måtte jobbe knallhardt med hodet hele veien for å holde et greit tempo, sier Stormo, som brukte 3 timer, 7 minutter og 58 sekunder på de 42 kilometerne.

– Jeg er litt skuffet over løpinga, men jeg er fornøyd med svømminga og syklinga, så dette var godkjent, sier Stormo.

Han kunne for øvrig også glede seg over at kona Trude Stormo (bilde) også fikk et flott løp, med sluttida 11 timer, 3 minutter og 43 sekunder. Det holdt til fjerdeplass i hennes aldersklasse, K35.

– Jeg er utrolig stolt av henne, sier ektemannen, som nå håper det blir Hawaii-kvalik til begge.

– Det er neppe fire slots i klassen hennes, så vi får håpe på en rolldown.

Trude Stormo brukte 1 time, 15 minutter og 30 sekunder på svømminga. På syklinga brukte hun 5 timer, 52 minutter og 33 sekunder, og på løp brukte hun 3 timer, 46 minutter og 38 sekunder.

– Det var en tøff svømming, og jeg svelget mye av det indiske havet i dag, men jeg er ganske fornøyd med tida, sier hun selv.

Svømminga og svelging av sjøvann førte til en del kvalme på den første halvdelen av syklinga, men på de siste 90 kilometerne løsnet det. Dermed fikk hun også en fin start på løpinga.

– Jeg er fornøyd med løpinga selv om målet i forkant var en tid rundt 3,5 timer, sier Trude, som kunne si seg fornøyd med dagen og plasseringa.

– Det er jeg, selv om tredjeplassen hadde vært ekstra stas.

Flere andre norske gjorde det også bra under Ironman Sør-Afrika. Lasse Finstad kom inn på andreplass i sin klasse (M25), med sluttida 9 timer, 11 minutter og 56 sekunder. Per Morten Ellingsen fikk sluttida 9 timer, 28 minutter og 42 sekunder, noe som holdt til femteplass i klassen M40.

3atlet kommer med mer om øvrige resultater i morgen.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This