facebook_pixel

Race

Publisert den 1. april 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Håper på Hawaii-plass i bursdagsgave

Lars Petter Stormo har bursdag i dag. Presangen får han forhåpentligvis i morgen.

Lars Petter Stormo fra Drammen er favoritt blant de norske utøverne i Port Elizabeth i Sør-Afrika. I morgen kjører han fulldistansen; 3.800 meter svøm, 180 kilometer sykkel og 42 kilometer løp

– Jeg har ikke de helt store forventningene til tid og resultat siden det er så tidlig på året, men det blir veldig moro å komme i gang. Jeg tror formen skal være ganske god.

Hovedmålet med morgendagens konkurranse er å få til en god gjennomkjøring.

– Og så håper jeg å kvalifisere til VM på Hawaii, sier Stormo som fyller 37 år i dag.

Stormo og kona Trude har tilbrakt noen dager i området, for å bli kjent og akklimatisert. De har også fått testet deler av løypa, både på svøm, sykkel og løp.

– Trude skal også kjøre, og hun håper å få til et godt disponert løp, sier Stormo.

Les også:

– Mange konkurrere altfor lite

– Blir en brutal dag

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Trude og Lars Petter Stormo er muligens Norges sprekeste ektepar. I morgen kjører begge Ironman Sør-Afrika.

For egen del er han innstilt på at det er en krevende jobb som skal gjøres.

– Som alltid blir det en lang og tøff dag, og på søndag vil vind og varme ha mye å si for sluttida. Løypa er utsatt for vind, og det vil kunne gi store utslag. Men hvis vinden uteblir, bør det gå ganske fort selv om underlaget på syklinga er veldig humpete.

Flere norske utøvere er med når konkurransen starter i morgen tidlig. Stormo er favoritt blant de norske, etter at han de siste åra har markert seg høyt oppe i flere internasjonale langdistanse-konkurranser. Ikke minst markerte han seg med en formidabel løpe-etappe i Nice.

I fjor vant han også Norseman igjen, ni år etter han vant for første gang.

– Man cruiser ikke inn til en Hawaii-plass. Jeg har lyst til å få til en god svømmeetappe og få til et godt løp, så da gjelder det å disponere konkurransen godt.

Etter fulldistansen i morgen venter en ny treningsperiode. 13. mai skal han kjøre Ironman 70.3 på Mallorca, hvor han gjorde det svært godt i fjor.

– Deretter blir det Ironman Klagenfurt i Østerrike i begynnelsen av juli, og så skal jeg prøve å forsvare seieren i Norseman 5. august. Og så håper vi på en ny tur til Hawaii i oktober.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This