Race

Publisert den 30. mars 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Det eneste som kan stoppe meg er fall

Årets sesong starter med søndagens Ironman i Sør-Afrika.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Privat

Lasse Finstad fra Bodø er blant flere norske som starter sesongen denne helga. Søndag er det klart for Ironman Sør-Afrika i Port Elisabeth, med svømmestart i Nelson Mandela Bay.

I fjor vant den tidligere fotballkeeperen Celtman. I år venter Norseman i begynnelsen av august, før sesongens store mål; VM på Hawaii. I potten søndag ligger 75 slots.

– Jeg sikter på å kvalifisere meg søndag. Det eneste som kan stoppe meg er fall eller noe uforutsett, som fort kan skje. Men det vel litt av sjarmen med fulldistanse, sier Finstad.

– Jeg er i god form, og jeg ser for meg at jeg kommer under ni timer i hvert fall, og da skal Hawaii-billett være ganske safe. Men nivået begynner å bli høyt i alle konkurranser, så man vet aldri. Men erfaringene tilsier at det skal holde.

27-åringen er innforstått med at stang ut søndag betyr nye sesongplaner.

– Slik er gamet. Og hvis jeg ikke får billett nå i første omgang, så ryker trolig Norseman, siden jeg må prioritere en ny fulldistanse med mulighet for kvalifisering.

Lasse Finstad er på plass under den blå himmelen i Sør-Afrika.

 

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

 

Finstad debuterte som triatlet med Norseman i 2014. I år stiller han i klassen M25-29. Neste år vurderer han PRO-klassen.

– Det er den langsiktige planen, ja. Men det avhenger av at formen er der den skal være. Jeg har ikke noen plan om å dra over i pro-klassen for å komme sist i hver konkurranse.

Søndag får han en smakebit på nivået, og hvor han selv ligger.

– Målet er Hawaii-billett, men også en god formsjekk. Jeg har kjørt en del mer trening mot konkurranse enn det jeg har gjort tidligere, så det blir gøy å se hvordan kroppen responderer på det.

Til start søndag stiller flere norske utøvere, deriblant rekordjegeren Per Morten Ellingsen og Lars Petter Stormo som har vunnet Norseman flere ganger.

– Det blir veldig gøy. De har jo satt nivået på langdistanse de siste åra.

Lasse Finstad satser på å kvalifisere seg til Hawaii søndag.

 


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This