facebook_pixel

Race

Publisert den 19. mars 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

To av tre for Blummenfelt i Australia

Kristian Blummenfelt sikret seg to etappeseiere i Super League Triathlon i Australia i dag. 

Kristian Blummenfelt ble nummer syv i dagens Super League Triathlon, 37 sekunder bak vinneren Jake Birtwhisle. Men bergenseren markerte seg betydelig, med ikke mindre enn to etappeseiere.

– Det var gøy, og jeg er ganske fornøyd med å klare topp 10 i sammendraget, ikke minst etter den første dagen. Da så det ganske mørkt ut, sier Blummenfelt til 3atlet.

23-åringen havnet på 8. plass sammenlagt, etter noen tøffe dager på Hamilton Island i Australia.

Dagens konkurranse, Elliminator, bestod av tre triatlon etter hverandre. Etappene ble gjennomført med bare få minutters mellomrom, hvor de bakerste utøverne ble slått ut etter hvert.

På den første etappen hang Kristian Blummenfelt med i hovedfeltet fra starten av, men han la seg defensivt bak på syklinga. På løp markerte han seg imidlertid raskt i feltet, og han løp seg raskt opp før han spurtet inn til etappeseier, ett sekund foran fem ganger verdensmester Javier Gomez Noye fra Spania.

På den andre etappen valgte Blummenfelt den samme taktikken. Nå var imidlertid feltet redusert fra 25 til 15 utøvere og farta var åpenbart høyere, særlig på løpinga. Blummenfelt knivet skulder ved skulder med sørafrikanske Henri Schoeman, før nordmannen løp inn til dagens andre etappeseier.

På dagens tredje etappe var det svømmerne Polyanski og Varga som tok regien i den første halvdelen; først i vannet, deretter på sykkel. Det ble imidlertid kjørt tidvis forsiktig, i og med at asfalten var glatt etter et regnskyll like før konkurransestart.

– Det var superglatt etter regnskyllet, og feltet kjørte heldigvis utrolig forsiktig i utforkjøringen. Det var bra, for ellers hadde jeg falt av. Den oppoverbakken er så jævlig bratt!

Etter hvert var det utøverne fra Australia og Sør-Afrika som i hovedsak satte sitt preg på den avsluttende finalen. Blummenfelt kjørte igjen forsiktig på sykkel i begynnelsen, men han klatret opp i feltet etter hvert, og ut fra skiftesonen lå han på en andreplass.

– Jeg klarte å ta igjen de andre før løp hver gang, men den siste gangen var det ikke mer futt i beina, sier Blummenfelt.

Løpinga skulle raskt vise seg å bli en brutal affære med svært høy fart, som ble avsluttet i løpet av de siste 250 meterne.

Vinneren av dagens konkurranse var 22 år gamle Jake Birtwhistle fra Tasmania i Australia. Han vant med en forrykkende sluttspurt som nærmest parkerte konkurrentene. Birtwhistle har for øvrig bakgrunn fra løp, og han begynte med triatlon da han var i 17-årsalderen. Fra han var 15 til han var 18 ble han australsk mester på mellomdistanse ikke mindre enn 11 ganger. Birtwhislte satser på ITU-events og drømmer om OL-gull.

– Jake er mer en typisk 3.000 meter-løper, så jeg er ikke overrasket over at han gjør det bra. Dette formatet passer ham bedre enn den olympiske distansen, sier Blummenfelt.

Birtwhistle vant i dag foran spanske Mario Mola og helgas sammenlagtvinner Richard Murray fra Sør-Afrika, som løp inn til henholdsvis andre- og tredjeplass. Med sammenlagtseieren i Super League Triathlon sikret 28 år gamle Murray seg også førstepremien på 100.000 dollar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Resultatliste første etappe.

Kristian Blummenfelt er imponert over sammenlagtvinner Richard Murray, men han mener Murray også hadde fordeler i dette nye formatet.

– Her får han ikke svi så mye som han gjør på svømmingen i VM-serien.

For Blummenfelt venter nå en lengre treningssamling med Norges Triatlonforbund. Deretter er det WTS i Yokohama.

– Jeg satser på å peake formen til Japan, og så vinner der, sier Blummenfelt.

Resultatliste andre etappe.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This