facebook_pixel

Race

Publisert den 18. mars 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Sterk fjerdeplass til Blummenfelt

Kristian Blummenfelt fortsetter å markere seg blant verdenseliten i Australia.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Delly Carr

Kristian Blummunfelt sikret seg en ny fjerdeplass i dagens Super League Triathlon på Hamilton Island på østkysten av Australia. Super League Triathlon er en serie konkurranser over tre dager hvor svøm, sykkel og løp mikses i nye formater. Konkurransen ledes av tidligere Ironman Hawaii-vinner Chris McCormack.

– Resultatmessig er jeg fornøyd, men jeg burde vært høyere oppe og kjempet om seieren i dag, sier Blummenfelt til 3atlet

– Samtidig må jeg være realistisk. Det er såpass tidlig på sesongen, og distansene er så korte, at den farta er ikke inne ennå.

Leste du denne?: – Det tyngste jeg noen sinne har vært med på. 

Konkurransen i kveld (lokal tid) bestod av kombinasjonen svøm, løp, svøm, sykkel og løp. Blummenfelt markerte seg godt på svømminga som startet konkurransen, men han gjorde seg særlig bemerket på den første løpsdelen. Ut på det andre svømmestrekkket var nordmannen helt fremst i feltet.

På sykkel dannet det det seg en tetgruppe på åtte utøvere, anført av Jake Birtwhisle og Ryan Bailie, som dro fra gruppa på den nest siste runden.

Umiddelbart etter skiftesonen og ut på det siste løpsstrekket, rykket imidlertid Richard Murray fra Sør-Afrika til og tok igjen de to australierne. Murray vant til slutt foran gårsdagens vinner, Jake Birtwhistle og spanske Mario Mola. Blummenfelt kom inn på en sterk fjerdeplass, bare ett sekund fra pallen, like før den spanske verdensmesteren Javier Gomez.

– Jeg er fornøyd med å klatre på sammenlagtlisten. Denne fjerdeplassen hjalp vel mye, så jeg bør vel ha kommet inn på topp ti nå.

Kristian Blummenfelt og de 24 andre deltakerne konkurrerte også på morgenkvisten (lokal tid) i dag. Da gjennomførte de et temporitt, hvor Blummenfelt ble nummer fem.

Les her – Kristian Blummenfelt: – Jeg følte meg sterk.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This