facebook_pixel

Race

Publisert den 18. mars 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Kan være en revolusjon innen triatlon

– Utøverne er nesten i ekstase over å få være med på det som kan være en revolusjon innen triatlon, sier Kristian Blummenfelt om Super League Triathlon.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Delly Carr oog Barter Photography

I bresjen for Super League Triathlon, som er en serie nye triatlonkonsepter, står Chris McCormack. Australierneren har vunnet to ganger på Hawaii og er en legende innenfor langdistanse-triatlon, men han startet karrieren med de korte distansene, og gjerne med korte og eksplosive kombinasjonskonkurranser. Nå mener han å gå tilbake til røttene, med ekstremt korte distanser, men også med uvanlige blandinger av de ulike grenene.

I dag kjørte eksempelvis utøverne svøm, løp, svøm, sykkel og løp igjen til slutt. I morgen skal deltakerne skal deltakerne kjøre tre triatlon-konkurranser på rappen.

– Vi tar tak i det etablerte og så ”rister” vi det litt, sier McCormack i et intervju på Facebook.

– Tanken er at sporten ikke nødvendigvis må låses i ett fast format.

Det nye er nå spesielt tilpasset nye, digitale plattformer, med gode live-sendinger, som vel så gjerne streames på Facebook som på tradisjonell TV.

Satsingen er formidabel, og norske Kristian Blummenfelt har havnet i et eksklusivt, internasjonalt selskap. De 25 deltakerne i Super League Triathlon er utøvere på høyt sportslig nivå, fra nært sagt hele verden. Men det er likevel bare 15 av utøverne som er håndplukket, ene og alene basert på sportslige prestasjoner. De 10 andre er på såkalte ”wild cards”, etter invitasjoner fra for eksempel sponsorer.

Én av de 15 kontraktsfestede er Kristian Blummenfelt.

– Det å være med én av de 15 på et så stort opplegg, det er ganske kult. Jeg tror det er mange triatleter rundt omkring i verden som skulle ønske at de var med på dette her nå. Så det er ganske digg å ha tegnet kontrakt på de andre konkurransene i sesongen også.

Kristian Blummenfelt: – Det tyngste jeg noen sinne har vært med på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Kristian Blummenfelt tok steget inn i verdenseliten i fjor. Ingenting tyder på at posisjonen er svekket i år.

23-åringen stiller seg positiv til nyvinningen, og ser fram til flere tilsvarende konkurranser.

– Det er spennende å se om de klarer å vekke interessen blant de som ikke har vært interessert i triatlon før, på en annen måte enn det triatlon har klart til nå, sier Blummenfelt.

– Jeg håper de finner en balanse mellom den tradisjonelle VM-serien og slike konkurranser som Super League Triathlon. Poenget er at sporten kan drives på mer enn én måte.

– Trives utøverne med opplegget?

– Inntrykket er at utøverne nesten i ekstase over å få være med det som kan være en revolusjon, eller ny start, innen triatlon, og dette forventes å bli stort, sier Blummenfelt.

– Og dere trives åpenbart i hverandre selskap? Det virker i hvert fall som det er godt humør på arenaen.

– Ja, konkurransene er alvorlige nok, men vi blir bedre kjent med hverandre her enn i VM-serien, når vi er sammen over flere dager. Det er felles opplegg, og vi er mye sammen før og etter konkurransen, sier Blummenfelt.

Leste du denne? Sterk fjerdeplass til Blummenfelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Å konkurrere over flere dager gir rom for felles opplegg før og etter konkurransen, slik at deltakerne blir bedre kjent med hverandre.

Nå kjemper han om poeng og en høyest mulig plassering sammenlagt. Foreløpig ligger sørafrikanske Richard Murray best an i kampen om førstepremien på 100.000 dollar. Men Blummenfelt, som er blant de yngste deltakerne, satser på å klare minst en topp ti-plassering.

– Det å konkurrere fra dag til dag går faktisk fint, men det er det med farta. Det er null pauser, og intensiteten er så høy under hele løpet at du må bare henge med. Det er litt annerledes med australierne som kommer rett fra sesong og har farta inne fra før. Men jeg er fornøyd med at jeg henger såpass godt med, sier Blummenfelt.

– Mange av deltakerne har dessuten en fordel i forhold til akklimatiseringen, sier han.

Bergenseren kommer mer eller mindre rett fra vestlandsk ”vinter” til tropisk klima med varme og høy luftfuktighet, like ved Great Barrier Reef.

Les også denne: – Usikker på hvordan vi takler formatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra Bergen til Australia kan være en voldsom overgang, med tanke på høy luftfuktighet og høy temperatur.

Super League Triathlon er et format tilpasset en ny mediehverdag, men det ligger også en rekke sportslige utfordringer i bunnen. Det har Blummenfelt fått merke ettertrykkelig de to siste dagene hvor utøverne har fått prøvd seg på en rekke krysskombinasjoner.

– Du skulle ikke tro at det er så tungt å svømme etter at man har syklet og løpt. Men fy f*** så tungt. Det er kanskje det verste jeg har gjort. I går? Armene gikk nesten ikke rundt. De snakket om at det skulle være vondt eller forferdelig, men jeg trodde ikke det skulle være så gale.

I dagens konkurranse var utøverne gjennom en lang og uvant kombinasjonsserie, hvor de svømte to ganger, løp to ganger og syklet én gang.

– Det er rart hvordan den andre svømminga blir. Det å svømme sammen med utøvere av helt ulike kalibre, utøvere som man kanskje ellers ikke svømmer sammen med; det er krevende, forteller han.

– Forhåpentligvis får vi som er med i ligaen mer erfaring med formatet og blir mer gjennomtrent på dette enn de andre.

Søndag (i morgen) skal utøverne kjøre Eliminator, som i realiteten er en stafett med én utøver. Hver skal nemlig kjører tre triatlon-konkurranser (svøm, sykkel, løp) etter hverandre. Distansen er 300 meter, 6 kilometer, 2 kilometer), tre ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This