facebook_pixel

Race

Publisert den 17. mars 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Trippel moro under nordlyset i Lofoten

– Jeg må jo ha en hobby, sier Svein Vestøl fra Grimstad, som er den første som kan vinne Arctic Triple sammenlagt.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Kai Otto Melau og Jard Bringedal

The Arctic Triple er tre ulike løp som arrangeres på ulike tider av året. Først ute er Lofoten Skimo nå til lørdag, deretter venter Lofoten Ultra-Trail på forsommeren, før trippelen avsluttes med Lofoten Triathlon i august.

Serien er inne i sitt første år, og den eneste som har deltatt på samtlige, er sørlendingen Svein Vestøl. >Dermed er han også den eneste som kan vinne «trippelen».

– Hvordan føles det å være historisk?

– Hehe. Det er ikke noe jeg tenker på. Men Lofoten kan anbefales; det er fantastisk på alle måter.

Skimo er et relativt nytt konsept i Norge som kan sammenlignes med det å gå på topptur, men i konkurranseform. Deltakerne skal totalt over åtte topper, og på startstreken er det deltakere fra blant annet Italia, Sveits og Frankrike

– Men du er selv en tidligere fotballspiller fra Grimstad. Hvordan er det med skiferdighetene dine?

– Det er jo det vi skal finne ut! Men det går nok bra.

Svein Vestøl er glad i utfordringer. Her er han i full fart (!) forbi Elverum, på vei fra Trondheim til Oslo.

  – Du har løpt fra Trondheim til Oslo. Og da du skulle prøve deg i Norseman-løypa, snudde du på toppen og løp, syklet og svømte tilbake til Eidfjord. Du foretrekker virkelig de lengre distansene?

– Jeg er jo litt sånn, og jeg må jo ha en hobby! Men jeg er veldig usikker på dette randonee-greiene, så det blir spennende.

Blant de mer erfarne utøverne er Mathèo Jacquemoud som har vært en av Europas fremste Skimo-utøvere de siste årene. Han ser fram til å stå på ski med nordlyset som kulisse.

– Det har alltid vært en drøm for meg å komme til Lofoten. Jeg gleder meg til å konkurrere på et fantastisk sted som jeg kun har sett bilder av, sier Jacquemoud.

Lofoten Skimo består av to distanser. Den lange distansen er 36 kilometer der litt over 4.000 høydemeter skal forseres. Den korte distansen er ifølge arrangørene for alle fjellvante og tar utøverne gjennom 12 kilometer og litt over 1000 høydemeter.

– Vi tror vi kan skape en ny internasjonal merkevare som ikke bare løfter frem øyriket i nord, men Norge som en ledende destinasjon for opplevelsesløp og ferie med mening, sier løpsleder The Arctic Triple, Maria Karlsen.

Triatlon, randonee, ultraløp, fotball … Svein Vestøl er en variert utøver.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This