facebook_pixel

Race

Publisert den 17. mars 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Jeg følte meg sterk

Kristian Blummenfelt inn på femteplass i Australia.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Delly Carr

Kristian Blummenfelt gikk på en smell på den første konkurransedagen under Super League Triathlon i Australia, men på den andre konkurransedagen var han tilbake.

Under temperittet som startet klokka fem (!) om morgenen lokal tid, ble Blummenfelt nummer fem, 25 sekunder foran den foran olympiske mesteren, Alistair Brownlee fra England. Blummenfelt var 14 sekunder bak Cameron Dye som vant denne øvelsen.

– Jeg følte meg sterk. Kjente ikke så mye til løpet fra i går egentlig. Så jeg håper jeg kan klare å få et bra løp i kveld, sier Blummenfelt til 3atlet.

23-åringen ble nummer 14 på Triple Mix, som var en rekke kombinasjoner av øvelsene svøm, sykkel og løp. I dag startet de 25 eliteutøverne med en individuell temporitt.

– Gårsdagen var for dårlig, men det blir spennende. Jeg er nødt til å sanke nok poeng i dag for å klare topp ti sammenlagt, sier Blummenfelt.

– Løypa er så jævlig rå. Jeg vil kjøre hardt med de som er med nå og ikke la de samle seg igjen på sykkel. Det blir kanskje litt lettere nå som det er bare seks runder på sykkel. I går var det 18 runder. Det var drepende, sier han.

Konkurransene i Super League Triathlon er korte og eksplosive, og med store krav til fart og aggressivitet. Reglene er også ”brutale”.

– I kveld er det 60 sekunders cutoff. Det vil si at hvis de som er 60 sekunder bak etter svøm, løp, svøm, blir tatt ut av løpet, så da gjelder det å kjøre maks fra starten av for å få noe ut av løpet.

Løpene kan følges live her på arrangementets nettside.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This