Race

Publisert den 17. mars 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Det tyngste jeg noen sinne har vært med på!

Kristian Blummenfelt lå lenge helt fremst i Super League Triathlon i Australia. Men så smalt det.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Delly Carr

Super League Triathlon er en ny konkurranseserie som ble kjørt for første gang i dag, med 25 av verdens aller beste triatleter på startstreken, deriblant vår egen, Kristian Blummenfelt.

– Å, fy f***! Det var tungt, sier Kristian Blummenfelt til 3atlet etter målgang på Hamilton Island. Da hadde han nettopp gjennomført tre konkurranser etter hverandre.

Den første halvdelen gikk veldig bra, og jeg følte meg ganske sterk. Jeg regnte med at de andre skulle slite mer, men så bare kokte det over.

Blummenfelt var godt med etter den første av de tre konkurransene. Etter å ha svømt 300 meter, syklet seks kilometer og løpt to kilometer, var nordmannen nummer fire, bare syv sekunder bak teten. Dernest ventet to nye konkurranser, med helt nye kombinasjoner, nemlig løp, sykkel og svøm, før de til slutt syklet, svømte og løp.

– Åh, veldig uvant format, merket jeg. Det å svømme etter å ha syklet og løp var katastrofetungt, sier Blummenfelt.

– Poengmessig gikk det veldig dårlig, med 14. plass sammenlagt. Så nå gjelder det å bare få to gode dager, lørdag og søndag, slik at jeg kan få en best mulig plassering sammenlagt.

Løpet ble kjørt fredag ettermiddag lokal tid. Etter endt løp var det med strak kurs mot senga foran konkurransene fortsetter i morgen og overimorgen.

– Nå er det rett til sengs, og så må jeg opp klokka 04.30 for frokost. Deretter sykler vi bort til flyplassen klokka fem for temposyklinga. Vi må være på skjema, for første fly landet klokka syv, så da må vi være ”spot on” på tidsskjema.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This