Race

Publisert den 15. mars 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Usikker på hvordan vi takler formatet

Kristian Blummenfelt er i et eksklusivt selskap når Macca frister med millionpremier i Australia.

Super League Triathlon er et nytt triatlonkonsept som har premiere på østkysten av Australia fredag. Tanken er en ny serie med sprintkonkurranser, tilpasset nye digitale medievaner og publikums interesser.

Sjef for arrangementet er Chris ”Macca” McCormack, som selv har vunnet Ironman Hawaii to ganger. Bak ham står forretningsmennene Michael D’Hulst and Leonid Boguslavsky.

– Mhm, det er fett, sier Kristian Blummenfelt, når han fredag står på startstreken på Hamilton Island, et kjapt svømmetak fra Great Barrier Reef.

Her stiller bergenseren sammen med 24 andre internasjonale triatleter. (Kun menn, ingen kvinnelige utøvere!) Og det er absolutt tetsjiktet som stiller. Her er en rekke OL- og VM-medaljer. Blant kanonene er det bare Johnny Brownlee som glimrer med sitt fravær, og det er på grunn av skade.

– Det er et veldig bra nivå, men jeg er usikker på hvordan vi takler formatet, sier Blummenfelt til 3atlet.

Draktnummer 2 tilhører Kristian Blummenfelt.

Super League Triathlon er nemlig skreddersydd (nett)fjernsyn, med ekstremt korte og eksplosive økter, og gjerne i ulike rekkefølger. Fredag skal utøverne delta i ikke mindre enn tre konkurranser; først svøm (300 m), sykkel (6 km) og løp (2 km), dernest løp, sykkel og svøm, før de til slutt skal kjøre sykkel, svøm og løp.

I premiepotten ligger 200.000 dollar. Blummenfelt er glad for å være med, og selv om reisen fra et vintergrått Vestland til Australia er lang, så er han klar.

– Nå handler det om å akklimatisere seg til varmen og luftfuktigheten. Men ellers skal det gå greit. Det er spennende å være her, de prøver virkelig å bygge opp et nytt merke innen triatlon. Og det er kult å være med fra starten.

– Men hvordan er formen?

– Kroppen er fin. Jeg fikk trent godt etter Abu.

– Men det ble stang ut, selv om svømminga di var bra?

– Det var bare en helt svart dag. Joda, svøm og løp var bra, men det hjelper lite med den syklinga som var.

– Så hva tror du om helgas konkurranser?

– Vi kan forvente oss action og spenning fra idet startskuddet går. Det er jo helt nytt format for alle utøverne, så det er ingen som helt vet hvordan de skal legge opp taktikken eller vet hvordan kroppen vil reagere.

Kristian Blummenfelt kjører med startnummer #02.

Løpene kan sees på konkurransens nettsider.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This