Race

Publisert den 4. mars 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Stang ut for Blu og Iden i Abu Dhabi

Mens Javier Gomez gjorde et formidabelt comeback, ble det ingen god sesongstart for de norske.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Karl Filip Singdahlsen/NIF

Spanske Javier Gomez er en legende i internasjonal triatlon. Han har 13 seiere på 50 starter i World Triathlon Series (WTS), men hele fjorårets sesong ble spolert på grunn av skader og sykdom. I ettermiddag var han tilbake på startstreken, og på toppen av pallen.

For de to norske utøverne ble det ingen god dag. Gustav Iden veltet på sykkel, punkterte og måtte bryte. DNF ble det også på Kristian Blummenfelt. Han valgte å stå av før T2. Blummenfelt var imidlertid godt med på svøm, og opp av vannet var han bare åtte sekunder bak russiske Polyanskiy i tet, noe som er svært oppløftende.

– Kristian svømte bra, men gikk helt tom på sykkel. Alle testene i vinter er imidlertid bedre enn noen gang, så vi antar at dette er mest snakk om et engangstilfelle, sier sportssjef Arild Tveiten.

I den raske sykkelløypa (Formel 1-bane!) kvernet tetgruppa på, og de ti utøverne hadde en ledelse på et snaut minutt i forhold til resten av feltet.

Ut fra T2 tok Gomez regien, og ledet klart da han løp i mål foran britiske Thomas Bishop som havnet på WTS-pallen for første gang. Franske Vincent Luis ble nummer tre.

Neste WTS er i Australia 8. april. WTS består i år av ni konkurranser.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This