facebook_pixel

Tema

Publisert den 1. mars 2017 | av Jørgen Melau

0

Frisk, norsk ungdom i grønt, gult og sort

At det er stor vekst i norsk triatlon, er det liten tvil om. Det har de merket godt også i studentidretten i Trondheim.

3atlet fikk være med på en treningsøkt med triatlongruppa hos Studentidretten ved NTNUI i Trondheim. I dag er det løpetrening og teknikktrening på programmet. Vi møter opp en halvtime før, for å få en kort prat med Julie Hjellbakk Pettersen og André Johnsen Navjord, som sitter i styret til triatlongruppa.

Gruppa har økt i størrelse siste året. Ved sist opptelling så var det rundt 80 medlemmer. Det er en ganske stor klubb i nasjonal målestokk. De stilte med 20 stykker til start på Ironman i Haugesund i 2016.

– Vi har utøvere på alle nivåer i klubben, sier André Johnsen Navjord.

– Noen er helt nybegynnere, mange er nysgjerrige. En god del har trent en annen idrett tidligere. Og vi har også utøvere på toppnivå. For eksempel Hans Christian Tungesvik, som vant sin aldersklasse på VM i Ironman Triathlon på Hawaii i 2016.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Flyttehjelp? Neida, bare NTNUI som har fellestrening.

Klubben har en refusjonsordning på startkontingenter på konkurranser. Der kan medlemmene søke om å få dekket noen av utgiftene i forbindelse med konkurranser man deltar på. Dette er en ordning som går gjennom studentidretten ved NTNUI

Én av klubbens viktigste aktiviteter for å rekruttere nye utøvere, er fellestreninger. Gjennom året, forsøker de å ha tre fellestreninger i uka, en i hver idrett. I tillegg har de en egen lukket Facebook-gruppe der medlemmene selv inviterer til fellestreninger på forskjellige nivå. I det siste har de også forsøkt fellestreninger med trippeløkter. Dette har fungert veldig bra, forteller de.

– Vi startet opp på morgenen med en svømmeøkt i Pirbadet. Deretter var det spinning i sal, for deretter ut å løpe. Hele greiene ble avsluttet med en pizzabuffet. Det var rundt 25 deltakere, og omtrent halvparten av disse var nybegynnere.

Svømmetreninger er en av de viktige aktivitetene som klubben arrangerer felles. Julie Hjellbakk Pettersen er tidligere svømmer og er ofte trener for klubben.

– Svømmetreningene har blitt gode og strukturerte synes jeg, forteller hun.

– Vi merker god fremgang, særlig på nybegynnerne. Vi har holdt svømmekurs to ganger allerede, i tillegg til de faste svømmetreningene. Dette har vært stor suksess. Vi kommer nok til å holde flere slike. I tillegg er klubben såpass stor nå, at vi nok også bør holde svømmekurs for viderekommende etter hvert.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

NTNUI er landets største idrettslag med 13.000 medlemmer. Triatlongruppa er i rask vekst.

29. april arrangerer klubben studentmesterskap i triatlon for andre år på rad. I fjor var det rett under 50 deltagere, og de regner med enda flere i år. Det er svømming innendørs i Pirbadet, deretter er det oppsatt buss til Ilsvika hvor det er intervallstart på sykkel og løp.

– Innendørssvømming er primært fordi det er så kaldt i vannet, forteller André Johnsen Navjord.

– Men det er også en vurdering vi har gjort fordi det er muligens litt lettere å rekruttere folk til innendørssvømming. I tillegg er det ganske viktig at konkurransen er før eksamensperioden for studenter rundt omkring i landet. Vi er jo ett studentmesterskap, tross alt.

De to studentene geleider oss ut av studentidrettsbygget på Gløshaugen og ned på Bakklandet. Teknikktrening står på programmet. Oppvarminga er en runde på Baklandet, over Nidelven, forbi Nidarosdomen og tilbake. Deretter er det teknikkøvelser frem og tilbake i en gate nede ved Nidelven.

Mathias Svendsen har ansvaret for teknikktreningen. Han hadde en knallplassering som debutant i Haugesund 2015 og kjørte XTerra Swimrun samme året.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Fullt fart på vei mot studentmesterskapet i Trondheim 29. april.

Deretter venter en økt med spenst og hurtighet, denne gangen med Synne Våge Opheim som anfører. Hun har allsidig bakgrunn med alt fra orientering til stavsprang. Hun har aldri kjørt et skikkelig triatlon, men i år er hun påmeldt både Haugesund og Rotterdam. De andre i gruppa forteller at hun trener rått om dagen.

Til slutt avsluttes fellestreningen med en uhøytidelig bakkesprintkonkurranse.

– Vi liker å variere treningene når vi har mulighet. Siden det var en ekstraøkt i dag med 3atlet på besøk, spurte vi disse to som har erfaring fra hver sine områder, forteller André Johnsen Navjord.

Klubben har vært heldig å ha fått Klubben.no som hovedsponsor og Birk Sport som støttespiller.


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This