Sikter seg inn mot stadig nye høyder

Sikter seg inn mot stadig nye høyder

Solveig Løvseth sikter seg inn på EM i de østerrikske alpene. Og til å forsvare det sensasjonelle NM-gullet fra i sommer.

Tekst: Jørgen Melau Foto: Mikal Iden

I vinter ble Solveig Løvseth fra Trondheim tildelt hedersbetegnelsen Årets kvinnelige utøver fra Norges Triatlonforbund. Juryen løftet fram flere svært gode resultater i sesongen som gikk.

17-åringen opplevde en svært god sjetteplass under europacup for juniorer i Tyrkia. Og under senior-NM i Kristiansand var junioren var raskest av samtlige damer.

Og i høst kåret Sør-Trøndelag henne til Årets nykommer. Løvseth er både glad og stolt over de ærefulle utmerkelsene.

– Høydepunktet i forrige sesong var NM på normaldistanse i Kristiansand. Ikke først og fremst på grunn av NM-gullet, men fordi jeg hadde en god følelse underveis. Jeg følte at jeg klarte å følge planen min, og at jeg hele tiden hadde kontroll, og det er en følelse jeg har ganske sjeldent i konkurranser. Særlig svømminga føltes veldig bra, bedre enn den har gjort i de andre triatlonkonkurransene jeg har kjørt.

Annonsen fortsetter under artikkelen.

Fortsatt er Løvseth forholdsvis ung i sporten, men utrent er hun ikke. Hun drev med svømming i Trondheim svømme- og livredningsklubb i flere år, før hun for to år siden begynte med triatlon. Skiftet kom etter en ganske lang periode med lite motivasjon og mangel på mestringsfølelse i vannet. Svømmetreneren foreslo triatlon som en avveksling, og hun bestemte seg for å gi det en sjanse.

– Dette er jeg veldig glad for i dag, og jeg liker veldig godt at triatlon gir en såpass variert treningshverdag.

Nå er Løvseth en del av landslaget i triatlon. Det gjør at hun kan satse på sporten på en helt annen måte enn tidligere. Nå på vinteren er fokuset på mye mengde.

– I januar fokuserte vi først og fremst på mengdetrening på lav intensitet, og har derfor mange lange og rolige økter, mens intervalløktene det meste foregår i i3.

I vinter har Solveig Løvseth trent på Playitas sammen med resten av det norske landslaget.

Mens andre sliter med slaps og mørke vinternetter har Løvseth og resten av landslaget tilbrakt to uker på treningssamling på Playitas, Fuerteventura.

– Når vi er på leir, er det som oftest mye større fokus på sykkel enn det jeg har hjemme, både fordi treningsvolumet generelt er større og fordi sykkelforholdene er mye bedre. Ellers har vi kjørt mange lange og rolige økter, samt en del gode intervalløkter i alle disiplinene.

Løvseth går på videregående på Trondheim Katedralskole, som hun tar over fire år. Med skole og trening på høyt nivå, blir det også litt tid til andre ting.

– Utenom triatlon er veldig glad i å være sammen med venner og familie, se gode filmer/serier, lage mat og reise.

Med en så sterk sesong; hvordan ser årets sesong ut?

– Planen for sesongen er ikke helt på plass ennå, men jeg tror hvert fall at jeg skal kjøre NM sprint på Bryne, junior-NM på Rena og NM olympisk i Kristiansand. Jeg kommer også til å kjøre noen europacuper, og forhåpentligvis blir jeg tatt ut til EM i Kitzbühl i juni.

Annonsen fortsetter under artikkelen.

Noen lengre planer, utover sommeren, har hun ikke.

– Jeg tar egentlig ting litt år for år. Jeg har halvannet år igjen av videregående skole, og i første omgang skal jeg i hvert fall fullføre det. Deretter får jeg se hva jeg gjør videre.

– Triatlonmiljøet er Trondheim kjent som en flott by for trening, samlinger og konkurranser. Hvordan opplever du det?

– Treningsmulighetene i Trondheim er ganske gode. Ungdomstriatlonmiljøet er riktignok ikke så veldig stort, men det er i stadig vekst. I tillegg til å være en del av Trondheim Triatlonklubb, trener jeg svømming med Trondheim svømme- og livredningsklubb, og løping med Strindheim IL. Det sosiale treningsmiljøet er veldig godt alle disse stedene, i tillegg til at jeg får god oppfølging av trenere.

– Og hvilke forbilder har du selv, som idrettsutøver?

– Jeg har ikke ett spesielt forbilde innenfor triatlon, men jeg blir inspirert hver eneste dag av de jeg trener sammen med, enten det er triatleter, svømmere, løpere, syklister eller utøvere innenfor helt andre idretter. Jeg synes det er spesielt inspirerende å være på treningsleir sammen med resten av landslaget, og se hvor mye arbeid hver og en av utøverne legger ned for å nå målene sine. Dette er både veldig inspirerende og motiverende.


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This