facebook_pixel

Race

Publisert den 1. februar 2017 | av Jørgen Melau

0

Ironman og ITU forsterker samarbeidet

To av triatlonsportens største aktører har bestemt seg for å videreutvikle samarbeidet. 

Redaksjonen i 3atlet mottok i dag en pressemelding om et ytterligere samarbeid mellom ITU og Ironman.

I pressemeldingen står det at fokusområdene for samarbeidet vil blant annet være standarisert regelverk, antidoping, samarbeid med nasjonale forbund og felles markedsføring.

Den internasjonale triatlonunionen (ITU) er en idrettsorganisasjon, som Norges Triatlonforbund er en del av, og den har lenge regulert store deler av triatlonsporten, blant annet gjennom regelverk og retningslinjer. ITU har arrangert flere internasjonale mesterskap på en rekke distanser, også langdistanse.

Ironman er et opprinnelig amerikansk selskap, som i 2015 ble solgt til kinesiske Dalian Wanda Group for 650 millioner dollar, i følge Reuters. Selskapet har arrangert triatlon over store deler av verden i en årrekke, i all hovedsak innen langdistanse.

De to aktørene samarbeider allerede, blant annet var Ironman-organisasjonen ansvarlig for å gjennomføre seks av de ni WTS-konkorransene som ble arrangert i fjor.

 

Marisol Casado fra ITU og Andrew Messick fra Ironman har bestemt seg for å videreutvikle samarbeidet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Nå har de to aktørene bestemt seg for å videreutvikle samarbeidet.

– Vårt samarbeid med ITU er av stor betydning for den videre og stadige veksten innen triatlon, sier Andrew Messick fra Ironman i pressemeldingen.

– Vi har et felles mål, har jobbet godt de siste årene og har utviklet tillit i ITU sin ledergruppe. Jeg mener dette er av avgjørende betydning for den videre utviklingen av sporten, sier Messick.

ITU-president og IOC-medlem Marisol Casado sier:

– Den beste måten å få triatlon til å vokse, på alle nivåer, er å gjøre dette sammen. Å utvikle et sterkt samarbeid med Ironman vil bidra til å utvikle sporten over hele verden. Jeg ser fram til mange fruktbare møter i fortsettelsen og til å utvikle de best tenkelige mulighetene for utøverne.

Hva samarbeidet innebærer er, slik vi i redaksjonen forstår det, ennå ikke klarlagt. Men vi er ganske sikre på at dette vil kunne få stor betydning for utviklingen av triatlon, også i Norge.

Hva tror du?


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This