facebook_pixel

Tema

Publisert den 24. januar 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Uendelig vakkert i triatlonløypa, fra sør til nord

– Det som først og fremst slår meg når jeg fotograferer triatlon, er hvor vakkert det er her i landet, sier Jørgen Melau om egne bilder fra året som gikk. 

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Jørgen Melau

Jørgen Melau er først og fremst sikkerhetssjef på en rekek triatlonarrangementer, men han er også fotografen Jørgen Melau. (Og ja, han er broren til han «ordentlige» fotografen, Kai-Otto Melau.)

– Jeg har strengt tatt ikke tatt så mange bilder det siste året, i og med at jeg som regel har fokus på sikkerhet. Men noen har det jo blitt i løpet av de konkurransene jeg har vært med på, sier Jørgen Melau.

Bildene er varierte, akkurat slik norsk triatlon er, med tidvis slående kontraster.

– Jeg var blant annet med på en swimrun midt i Kristiansand sentrum. Det var en utrolig artig opplevelse, sier han.

Den største overraskelse var kanskje 24-timers løpet i Skien – på en travbane!

– Selvfølgelig måtte gærningen Hårek Stranheim starte enda et vilt prosjekt. Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke hadde helt trua på ideen til Hårek på forhånd. Å sykle i 24 timer på en travbane hørtes rimelig sprøtt ut, og ganske kjedelig. Men sammen med gjengen i Skagerrak Sportsklubb fikk han det til. Igjen. Det var en ufattelig artig opplevelse, sier Melau.

Ellers har mye av arbeidet i året som gikk gått med til å forske, på hvordan temeratur påvirker fysiologien vår.

– Som en del av doktorgradsarbeidet mitt, ble vi spurt om å være med å gjøre tester på utøvere som skal forberede seg til OL i Tokyo i 2020.

Melau har også vært en rekke ganger nordpå, spesielt i Lofoten.

-Jeg har vært i Lofoten mange ganger før, men da i helikopter og under litt mer dramatiske omstendigheter. I år fikk jeg mulighet til mer avslappende turer i fjellet. Gjengen i Arctic Triple har laget flere konkurranser i den fantastiske naturen der oppe. De kan virkelig lage fest. Og Nord-Norge er uendelig vakkert.

Forsøkskaniner: Gustav Iden og Kristian Blummenfelt testløper i 35 graders varme for å se hvordan varmen påvirker prestasjonene.

Skiftesonen i Photoshop: Her har jeg tatt flere bilder av Rebecca Hjellegjerde foran en kontainer ved Songsvann. Deretter ble bakgrunn forandret, og Rebecca ble kopiert inn på bildet i flere versjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen. 

 

Arctic Triple: Her sykler Allan Hovda gjennom Henningsvær, og praktisk talt hele bygda heier ham frem.

Garantert hai-fritt: Jeg elsker å svømme i havet. Det er så avslappende og deilig. Man kan rett og slett svømme på tur, akkurat som man går på tur i fjellet. Her er Charlotte Kunz og jeg utenfor Stavern.

Artikkelen fortsetter under annonsen. 

 

Luftig: Her løper Maria Mathiassen ved Festvågtinden, med Henningsvær i bakgrunnen.

Uendelig vakkert: Jeg avslutter med enda et bilde fra Nord Norge. Maria løper på Arnøya, med Lyngen i bakgrunnen.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This