facebook_pixel

Tema

Publisert den 21. januar 2017 | av Redaksjonen

0

Vurderer forslagene til nye bestemmelser fortløpende

Forbund og arrangører følger med interesse forslagene til nye bestemmelser omkring sykkelritt.

For kort tid siden gikk Norges Sykkelforbund ut mot Vegdirektoratet. Bakgrunnen er en rapport som nå er overlevert til samferdselsdepartementet. Rapporten omhandler styrking av sikkerheten rundt norske sykkelritt, og den krever blant annet økt opplæring av de frivillige vaktmannskapene som skal dirigere trafikken.

– Det vil på kort sikt drepe mange sykkelritt og på lang sikt ruinere hele sykkelsporten, tordnet sykkelpresident Harald Tiedmann Hansen i et usedvanlig krast brev til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

– Blir dette en realitet, vil konsekvensene bli alvorlige, sier han til TV2.

Arbeidet med å styrke sikkerheten på norske veier gjelder også triatlon. Det skaper derfor bekymring også blant norske arrangører.

– Som politi er jeg positiv til alle tiltak som øker sikkerheten. Og det gjør jeg for så vidt også som arrangør. Men ender dette med at vi må ha samtlige 70 funksjonærer på dagskurs, er vi ferdige som arrangører, sier Richard Merlid, som i en årrekke har arrangert Trollveggen Triatlon.

Frank Pedersen, arrangementsansvarlig i Norges Triatlonforbund, er også spent. Foreløpig er ingen ting bestemt.

– Vi er i dialog med både sykkelforbundet og de offentlige instansene. Målet er å finne løsninger som ivaretar både arrangørene og sikkerheten til deltakerne, sier Pedersen.

Det bakenforliggende er en ny paragraf, Vegtrafikklovens §7b. Den trådte i kraft i sommer. Her står det at privatpersoner som har bestått opplæring kan trafikkregulere under sykkelritt. Tidligere var det bare politiet som hadde denne myndigheten. I høst starter en arbeidsgruppe, ledet av Vegdirektoratet, med å få på plass innholdet i en plan for opplæring. Og det er denne planen som nå er sendt til samferdselsdepartementet.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This