Trening

Publisert den 9. januar 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Å nå målet ga meg utrolig mye

Stadig flere arrangementer satser på å gi debutantene et velment spark bak.

Tekst: Fred Arthur Asdal  Foto: Privat og Kai-Otto Melau

I Kristiansand ble Team Sofagris gjennomført for første gang i fjor. Og i Haugesund gjennomførte triatlonklubben prosjektet ”Jeg skal TRI”, for et knippe vordende triatleter som siktet seg inn mot konkurransen Haugesund Triatlon i slutten av august.

– At disse flotte deltakerne stiller opp, gjør at vi håper enda flere tar utfordringen og tør å gjøre noe som ligger litt utenfor komfortsonen, fortalte Kurt Misje i Haugesund Triatlonklubb til 3atlet i sommer.

En av deltakerne i Jeg skal TRI-prosjektet i Haugesund, var Christian Andersen.

– Det aller beste ved at jeg fikk være med på dette fantastiske tiltaket er å få se gleden i å trene både alene, men ikke minst i felleskap med andre, sier han.

– Alle sammen er vanvittig inkluderende, og de gjør det til en sann glede å møte opp på svømmetrening, treningssenter og alt annet som blir tilbudt. Det er definitivt noe jeg kommer fortsette med, sier Andersen.

Jonas Colting coachet fire sofagriser helt fram til målstreken i den svenske TV-serien «Riktiga karlar».

I Sverige fulgte TV4 et knippe mannlige debutanter, sammen med Jonas Colting. Og her hjemme har TV3 varslet sin fjernsynsserie, Ekte menn. I høst etterlyste kanalen deltakere, og til våren skal serien være klar for å rulle på norske skjermer.

Foran årets Hove Tri er allerede Team Rudy Rookies i gang. Her skal et knippe utøvere få hjelp til enten å fullføre sin første triatlon eller forbedre et tidligere resultat. Og i Lofoten lanseres Team Tæl, som vil bestå av fire lokale deltakere på vei mot sin triatlondebut under Lofoten Triathlon.

Prosjektet har flere initiativtakere, deriblant lokalavisa Lofotposten.

– Lofotposten har tidligere arrangert skrittellerkonkurranser, og vi har vært i Tromsø med over 80 deltakere fra Team Lofoten på startstreken under Midnight Sun Marathon. Å få Lofoten i bevegelse har vært en del av vår aktive profil i flere år. Vi synes dette er en artig idé som det er spennende å få være med på, sier sjefredaktør i Lofotposten, Marianne Steffensen Kielland til sin egen avis.

– Det eneste kravet som stilles er at de er villige til å jobbe hardt for å nå målet, sier Steffensen Kielland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En annen som har engasjert seg, er Paul Klausen hos Stamina i Svolvær.

– Jeg var selv med på triatlon i august og syntes det var utrolig artig. Jeg kan virkelig anbefale å ta fatt på en slik utfordring. Jeg har opplevd hvordan det er å sette seg et mål og jobbe målrettet mot det. Å nå målet ga meg utrolig mye, sier Klausen til avisa.

Prosjektet Team Tæl skal følge de fire utvalgte i åtte måneder.

Innehaver og daglig leder av The Arctic Triple, Frank Hagen, tente umiddelbart på ideen.

– Det er et folkehelseperspektiv over dette. Jeg tror nok det er mange som har lyst, men som kanskje er usikre på om de klarer det. Har du lyst på en utfordring, men er usikker og trenger hjelp til å komme i gang er dette virkelig noe for deg, sier Hagen.

I Lofoten skal fire deltakere følges i åtte måneder, på vei mot deres triatlondebut i august. Uttaket gjøres i løpet av januar.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This