facebook_pixel

Tema

Publisert den 2. januar 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Eksplosiv interesse for Team Norway

Interessen for å delta i internasjonale mesterskap har eksplodert. Så langt er 169 norske utøvere på ”landslaget”.

Å representere landet med flagget på brystet er noe som trigger stadig flere mosjonister. Denne sesongen ser interessen ut til å eksplodere, skal vi tro arrangementsansvarlig i Norges Triatlonforbund, Frank Pedersen.

– Så langt har 169 norske utøvere vist interesse for å være med på agegroup-mesterskapene i 2017. Til sammenligning deltok 30 norske triatleter under EM i Lisboa i fjor, sier Pedersen til 3atlet.

Størst interesse er det knyttet til europamesterskapet på halvdistansen i Herning, med foreløpig 60 påmeldte, og verdensmesterskapet på sprint- og normaldistansen i Rotterdam med 81 utøvere. I tillegg er det noen utøvere som satser på EM på normaldistansen i Kitzbühl, sprint-EM i Düsseldorf og VM i Canada.

– En medvirkende årsak til den store interessen skyldes nok forbundets beslutning om å etablere et eget AG-utvalg, mener Pedersen.

Å delta i internasjonale mesterskap er ikke forbeholdt eliteutøvere som Kristian Blummenfelt, Jørgen Gundersen og Casper Stornes.

Initiativet er godt mottatt blant de norske «mosjonistene».

– Vi får mange tilbakemeldinger på at AG-ere synes initiativet er veldig positivt, sier Pedersen, som er spesielt glad for at kvinneandelen er ”forholdsvis høy”.

– Over 50 utøvere, 33 prosent, er damer, og det er vi glade for. Vi vil gjerne ha flere, selvfølgelig. Men det er en svært god start.

Første aktivitet for ”AG-landslaget”, Team Norway, er en treningssamling på Playitas 6. – 13. februar. Så langt er det påmeldt nærmere 20 utøvere til denne samlinga. Her skal utøverne trene og være sammen med det norske landslaget. Den neste treningssamlinga arrangeres på norsk jord. Den vil foregå i Kristiansand 19. – 21 mai.

Team Norway er en åpen gruppe, og hvem som helst kan delta med. I 2017 fungerer påmeldinga etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Den store interessen gjør imidlertid at dette må vurderes annerledes i framtida.

– Vi har allerede startet arbeidet og dialogen med arrangører med å lage kvalifiseringsløp i løpet av sesongen 2017. Disse konkurransene vil i så fall være tellende for å delta i de internasjonale mesterskapene i 2018, sier Pedersen, som gjerne skulle hatt med så mange som mulig.

– Absolutt. Det er bare moro at det er såpass stor interesse for dette. Men internasjonale reguleringer fører til begrensninger. I dag er det nemlig bare tillatt med 20 utøvere i hver aldersklasse per kjønn fra hver nasjon. Og allerede i 2017 er det enkelte aldersklasser som kan bli fylt opp, sier Pedersen


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This