Utstyr

Publisert den 30. desember 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Hvordan skal du velge sykkelrulle for vinteren?

Å velge sykkelrulle kan være krevende. Men mest avgjørende er trolig budsjett. 

Hans-Jacob Rødø er butikksjef hos JBS Sport i Oslo. Han er godt kjent med at markedet byr på en rekke sykkelruller, og at det kan være vanskelig å velge.

– En sykkelrulle er et nyttig verktøy og kan være god å ha gjennom vinteren, enten for å holde sykkelformen ved like eller simpelthen for bli bedre. Og så blir det opp til den enkelte hvor mye man ønsker å investere i ”sykkelsimulatoren”.

Selv sykler Rødø jevnt og trutt gjennom hele vinteren. Rommet over garasjen er innredet og tilpasset treningsgleden, og rommet blir flittig brukt når det er kaldt og glatt ute. Ved jevne mellmrom er de flere som samles til fellestreninger.

Hans-Jacob Rødø, JBS Sport.

– Her hjemme har vi satt opp en enkel rulle med mulighet til å øke og redusere belastninga, og så har vi satt opp en 55 tommers flatskjerm hvor vi ser ulike actionfilmer gjennom treningsøkta. Det er en rimelig løsning og fungerer helt fint, sier Rødø.

Det finnes også mer avanserte alternativer for den som ønsker å dykke ytterligere ned.

– Flere ruller kan du koble mot PC, og da kan du sykle ulike distanseritt virtuelt. Og så kan du sykle mot kompiser som sitter helt andre steder i verden.

For de som ønsker en mer ”naturtro” sykling, finnes det også alternativ, nemlig balanserulla.

– Min amerikanske kollega kaller det en ”roller”. Han mener man kan se en klar forskjell på de som velger å sykle med bakhjulet fast i et stativ og de som velger en balanserulle. Å sykle på balanserulla innebærer at du faktisk sykler, og du må holde balansen samtidig. Det er krevende, men han mener balanserulla gjør deg til en bedre syklist.

Hans-Jacob Rødø mener det enkelt fortalt kan oppsummeres i noen enkle valg.

– Her er det ingen fasiter, men i stor grad opp er det opp til den enkeltes personlige preferanser og budsjett, enten du velger den helt enkle eller den avanserte med PC og virtuell sykling langsmed ulike traseer verden over.

Med en skjerm foran sykkelrulla, går tida til trening raskere.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This