Tema

Publisert den 23. desember 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Team Tvilling er årets Hjertebank-prosjekt

Er det ett prosjekt som har fått hjertene til å banke ekstra hardt i år, er det Team Tvilling i Haugesund.

Tekst:Fred Arthur Asdal Foto: Mikal Iden

Team Tvilling er et prosjekt som hjelper bevegelseshemmede til å delta i idretten. Haugesund Triathlon Klubb ble valgt ut som pilotklubb i Norge, og i januar fikk de kajakker, tilpassede sykler og løpestoler som ble brukt av bevegelseshemmede utøvere i sommer.

Prosjektet viste at triatlon kan være langt mer enn løyperekorder, karbonsykler og kvalifiseringer til Hawaii.

Redaksjonen i 3atlet har plukket ut én person og ett prosjekt som fortjener hederen Hjertebank i år. Årets Hjertebanker offentliggjør vi i morgen. I ”klassen” prosjekt har vi valgt Team Tvilling.

– Å , det var veldig hyggelig å høre, sier Anne Nagell Skogland i Haugesund Triathlon Klubb, som er Norges største triatlonklubb, med nærmere 500 medlemmer i alderen 5 – 68 år.

Men årets sesong viste at klubben har mange rom, også for de funksjonshemmede. Gjennom Team Tvilling la klubben til rette for at også funksjonshemmede skulle få kunne delta på treninger og i triatlonkonkurranser.

– Det har vært givende å være med på, for alle. Og vi har bare fått positive tilbakemeldinger, sier Skogland, som har vært prosjektleder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Truls Svendsen var smørblid ambassadør for Team Tvilling i Haugesund.

Selv hadde hun tilsvarende erfaringer fra dressurridning. Først red hun selv, deretter ble hun instruktør.

– Her la vi til rette for funksjonshemmede, og vi fikk veldig gode tilbakemeldinger, også fra rytterne. Det handler om mestring. Og det betyr mye for oss alle, også funksjonshemmede.

Team Tvilling er et prosjekt som kommer fra Danmark. Her har motivasjonen vært å bryte ned frykt, tabuer og uvitenhet. Og bak det hele står to danske tvillingbrødre, Peder og Steen Mondrup, hvor Peder er avhengig av rullestol, mens Steen er funksjonsfrisk.

I 2014 fullførte de to sin første Ironman-konkurranse, som et par. Kort tid etter ble Team Tvilling dannet.

Den bakenforliggende inspirasjonen til Team Tvilling er hentet fra Team Hoyt, som handler om en far og en sønn som har fullført en rekke Ironman-konkurranser. Via sosiale medier er historien deres for lengst blitt verdenskjent.

Team Tvilling har i dag vokst til flere land.

Ingelin Paulsen fullførte i Haugesund sammen med Truls Svendsen.

– Da jeg var på trener 1-kurset i fjor, ble vi spurt om hva som var viktig for oss, som trenere. For meg handlet det om å legge til rette for mennesker med funksjonshemminger. Kort tid etter ble jeg kjent med Team Tvilling-prosjektet, og jeg tenkte umiddelbart at dette har jeg lyst til å være med.

Team Tvilling i Norge ble til i forkant av Haugesund Triatlon i tett samarbeid med Norges Triatlonforbund. Utnevnt ambassadør og én av ledsagerne ble Truls Svendsen, godt kjent som godslig og jovial programleder i NRK.

– Truls var veldig fin ha med. Og han trivdes godt selv også, så vidt jeg forstod. Han og Ingelin Paulsen, som han var ledsager for, fikk veldig god kontakt, sier Skogland.

– For de andre er bare det å være en del av treningsmiljø, belønning godt nok.

Blant klubbens medlemmer er stemninga god. De bevegelseshemmede har blitt tatt godt hånd om, og de har glidd naturlig inn i miljøet.

– Én av de svaksynte har allerede siktet seg inn på Haugesund Triatlon i juni, sier Skogland.

Nå gleder hun seg til å fortsette arbeidet, sammen med resten av klubbens medlemmer.

– Vi skal jobbe med rekrutteringa, både av utøvere og ledsagere. Dette er jo et arbeid som skal vare over flere år. Og vi vil jo ha med så mange som mulig.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This