facebook_pixel

Trening

Publisert den 10. desember 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

– Trening er trening uansett hvor og hvordan den foregår

– Gjør det enkelt! Legg inn aktiviteter i hverdagen og grip de sjansene som byr seg, råder Kristian Horne.

Kristian Horne har selv drevet mye med trening og konkurranser opp gjennnom åra, med flere gode plasseringer i både Norseman og i Expedition Ammundsen. Hans erfaring er at mange kompliserer treninga og at de i stor grad er for opptatt av å «optimalisere».

– Ikke la deg lure av alle som vil fortelle deg at trening må foregå på en bestemt måte for å ha effekt! Trening er trening uansett hvor og hvordan den foregår, sier Horne.

– Mange glemmer nok hva trening egentlig handler om, sier han, og medgir at han selv har forandret syn på trening og aktivitet de siste åra.

– Jeg har i større grad blitt flinkere til å benytte de sjansene jeg får til å være aktiv.

Les også: Slik er du riktig skodd på vinterstid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Kristian Horne jobber hos Supersport. Daglig er han i kontakt med utøvere som er «frustrerte» over at de ikke får trent nok og som heller ønsker å knipe sekunder på utstyrsfronten.

– For de fleste med barn, jobb og ektefelle fylles døgnets timer raskt opp, og da blir det ikke tid igjen til å trene. I hvert fall rekker man ikke treningssenteret eller den oppsatte fellestreninga, og det kan jo være frustrerende. Da er det bedre å smette inn aktivitet der man kan, sier Horne.

Han mener at de beste utøverne også er flinke når det kommer til å planlegge og legge til rette for trening.

– For de beste handler det gjerne om å benytte seg av «transportsetappene». Å løpe eller sykle til jobb er en effektiv en metode for å få tidsbudsjettet til å gå opp. Og legger du på noen bonustimer i helga, oppnår du god treningseffekt, og du får mange fine øyeblikk som gir overskudd i hverdagen, sier Horne.

Les Jacob Jacobsens syv tips til en enklere treningshverdag.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This