Trening

Publisert den 3. desember 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Miller vil kjempe seg tilbake i toppen igjen

Lotte Miller er klar for å gjenerobre toppen i norsk triatlon.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Privat

Lotte Miller fra Bryne var blant Norges beste triatleter, med NM-gull i Kristiansand og bronse i junior-VM i Chicago. Men satsinga kostet krefter og Miller ble rammet av utmattelse. Hun var overtrent, og hele 2016-sesongen ble ødelagt.

– Av og til er det lettere å starte med blanke ark i helt nye omgivelser. Jeg har det tipptopp her i Danmark, sier Lotte Miller.

De siste tre månedene har hun bodd i Odense og vært en del av Tri Team SDU. Laget er det første campusbaserte talent- og elitesenteret i Danmark, og det er et samarbeid mellom det danske triatlonforbundet, triatlonklubben i Odense og Syddansk Universitet.

– Triteamet er en fantastisk treningsgruppe som har tatt imot meg med åpne armer. Vi trener sammen daglig på universitetets campus, samtidig som jeg får mulighet til å studere deltid ved siden av. Det er virkelig optimalt, sier Miller.

lotte002

Lotte Miller gleder seg over å ha funnet treningsgleden tilbake.

Hun er tilbake på landslaget, under vingene til Arild Tveiten, og hun ser nå konturene av neste års sesong. Hun ønsker å konkurrerer internasjonalt,

– De viktigste konkurransene blir U23 EM og VM.

Men hun kommer også til å konkurrere på norsk jord.

– Det blir garantert NM olympisk og sprint. Jeg skal ha tittelen min tilbake!

Miller har også vært utbrent tidligere. Også 2014-sesongen var tydelig redusert på grunn av utmattelse. Til 3atlet fortalte hun åpent om sinnet, skuffelsen og frustrasjonen.

– Da sa jeg til meg selv at jeg aldri skulle havne i en slik situasjon igjen. Jeg sverget at jeg skulle lære av feilene mine og ikke gå i den samme fella. Jeg tok tak i treningsmengden, kuttet ned treningstimene og lærte å lytte til kroppen min. Jeg mener selv at jeg lærte mye av feilene mine og at jeg har blitt en smartere utøver som et resultat av overtreninga, sa Miller da.

Likevel konkluderte legene likevel med at det var snakk om en ny ”burn out”.

– Jeg gjorde mange små endringer, uten at det ga resultater. Det var nettopp derfor jeg følte at det var på tide med noe helt nytt.

Flytting til Danmark var en impulsiv handling, men det viser seg nå å være et lykketreff. Miller sitter med en god følelse, og hun gleder seg til å ta fatt på veien videre.

– Treninga går godt! Jeg er tilbake i normale treningsrutiner og svømmer, sykler og løper igjen. Det er en ufattelig deilig følelse å kjenne at kroppen er frisk og mottakelig for trening. Det er virkelig noe jeg har savnet.

lotte003

Danmark kan minne om Bryne, men for Lotte Miller var det viktig med et skille.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This