Sponset

Publisert den 22. november 2016 | av Redaksjonen

0

– Det viktige er at man er motivert

– Det bor en frisk, sterk og utholdende atlet i alle, sier Jonas Colting, som tilbyr coaching av triatleter på alle nivå.

Foto:TV4 og privat

Svenske Jonas Colting har vunnet flere EM- og VM-medaljer, han har vunnet den ekstreme swimrun-konkurransen ÖTILLÖ flere ganger , og han har vunnet Ultraman på Hawaii to ganger.

– Men i høst ga du deg i kast med din kanskje aller største utfordring?

– Ja, i høst coachet jeg i en programserie på svenske TV4; ”Riktiga karlar”. Her førte jeg fram fire virkelig overvektige og utrente menn fram til å klare en olympisk triatlondistanse på bare fire måneder. Det var fantastisk, og det viser at hvem som helst kan trene seg opp på et nivå man knapt kan ane. Det bor en frisk, sterk og utholdende atlet i alle mennesker, sier Colting.

– Men du selv er en ekstrem utøver. Må man ikke egentlig tilhøre en hardcore-macho-elite for å bli trent av deg?

– Nei, jeg jeg coacher utøvere på et hvilket som helst nivå. Det viktige er at man er motivert.

colting-coach

I høst har Jonas Colting laget en tv-suksess med programmet «Riktiga karlar» på TV4. Her sammen med coach-kollega Jojje Borssén. Nå kan også du bli coachet til suksess.

I Borås har han fem helgesamlinger hvert år, og i tillegg har han arrangert mange triatlonsamlinger og ulike sykkelturer.

– I praksis har jeg trent meg selv gjennom hele karrieren min. Det har blitt en lang reise, med mye prøving og feiling. Da jeg var yngre, trente jeg mange yngre svømmere, og den erfaringen har jeg tatt med meg gjennom hele min triatlonkarriere, sier Colting.

– Og sammen med mine swimcamp-kollegerer har jeg nå utviklet en online-versjon av den coachingfilosofien min.

– Og den fungerer?

– Ja, den fungere ”oerhört bra”.

– Men hvorfor bør man velge seg en coach?

– Med en trener slipper man å gjette og være stresset av alt som man tror at man må gjøre, men som du ikke har tid til. Med hjelp av coachinga, har du et tydelig skjema å forholde seg til hele tida, et skjema med en rød tråd.

jonas-colting-den-nakne-helsen

Jonas Colting er en tidvis kontroversiell toppatlet som engasjerer seg sterkt innen idrett og helse, også som forfatter av blant annet boka Den Nakna Hälsan.

– Coacher du alle, eller bare triatleter?

– Først og fremst er det snakk om triatlon og swimrun, men jeg coacher også litt innenfor løp, steinaldertrening og generell helse. Jeg coacher også en del bedrifter.

– Hva legger du vekt på når du coacher?

– Kontinuitet og langsiktighet. Og å forankre treninga opp mot et mål, og så er selvfølgelig med utgangspunktet til utøveren. Rent generelt mener jeg at variasjon er enormt overvurdert og at repetisjon er veldig undervurdert.

– Når du coacher; hvor mye legger du vekt på trening og hvor mye er kosthold og livsstil?

– Når vi coacher innenfor triatlon og swimrun, fokuserer vi på det idrettslige. Når det gjelder helse- og bedriftscoaching, er maten det primære.

Interessert i å bli coachet av Jonas Colting? Les mer her.

jonas-basseng

Jonas Colting startet med svømming, senere ble det triatlon.

jonas-loper

Colting bor i Borås, nær norskegrensa; hvor han stadig arrangerer treningssamlinger.

jonas-offroad

Colting er først og fremst atlet, og han elsker aktivitet og bevegelse i ulike former. Her fra en offroad-tur i Alpene.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This