Race

Publisert den 19. november 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Varmet opp til nordisk mesterskap med sykkeltest

Da Casper Stornes løp inn som nummer fem i nordisk, var han knapt ferdig med terskeltesten på sykkel.

Casper Stornes har nettopp begynt planleggingen av neste års sesong. Den startet med en høydeleir sammen med resten av landslaget. Deretter møtte han Nordens beste terrengløpere i juniorklassen. Det endte med en femteplass i mesterskapet.

– Det gikk greit selv om jeg var litt treningstung etter leiren og litt mør i beina etter sykkeltesten dagen før.

– Du hadde sykkeltest dagen før nordisk?

– Ja, vi hadde en test for å finne terskelwatten vår. Vi kjørte 8 ganger 6 minutter med 1 minutt pause, og så økte vi watten med 20 – 25 watt for hvert intervall.

– Det høres jo slitsomt ut?

– Jeg synes i hvert fall at testen var ganske hard og jeg ble ganske sliten utover i testen, så jeg var ganske spent på hvordan nordisk skulle gå dagen etter.

Nordisk mesterskap ble arrangert i Kristiansand, i kaldt vær og med snø som underlag. Stornes ble nummer fire i NM terrengløp tidligere i år, men i nordisk mesterskap stilte han «utenfor konkurranse» og var ikledd klubbdrakt til ASK, og ikke landslagets drakt. Likefullt ble han tredje beste norske løper. Hadde han representert landslaget, ville Norge tatt laggull.

– Løpet viste at jeg skulle vært tatt ut til landslaget og representert landslaget, og ikke klubb, sier Stornes.

Norges Friidrettsforbund har høstet mye kritikk fordi de bare tok ut et minimumslag til et mesterskap som foregikk på hjemmebane.

Stornes så imidlertid mest på testen som en hard økt. Dessuten var det en fin (!) gjennomkjøring før ny terskeltest dagen etterpå – denne gangen på løp. Stornes er en sterk løper, noe han også viste under TriQuart i Kristiansand i sommer da han vant NM på den olympiske distansen foran Gustav Iden. Grunnprinsippet nå handler om å bygge en solid plattform.

– Vi har så vidt begynt med intervaller igjen nå, men med litt lavere intensitet enn vi vanligvis har, sier Stornes.

– Nå på vinteren er det snakk om intervaller på rundt 40 – 45 minutter.

– 45 minutter?!

– Hehe. Da vi var på leir var intervallene opp mot én time. Men etter leirene har vi ikke hatt noen intervaller, bare testene og nordisk. Testene skal vi kjøre med jevne mellomrom fremover. Frem til sesongstart skal vi ha tre til av disse testene, for å se hvordan vi utvikler oss gjennom vinteren, sier Stornes.

For det meste løper Stornes ute.

– Når vi nå begynner med mer regelmessig intervalltrening, kommer det til å bli mest terskelintervaller og mye mengde på løp, for å bygge en god base til sesongen.

Til mesterskapet i Kristiansand stilte norsk triatlon også med Birk Skogland fra Haugesund, som ble nummer åtte i juniorklassen.

15025640_1324527807578108_8877480661951506445_o

Tags: , ,


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This