facebook_pixel

Trening

Publisert den 30. oktober 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Lesesal og trappeintervall

Henning Andersson fra Trondheim skeier ut når det er sesongpause. Men ikke mer enn at han trener hver dag.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Privat

Henning Andersson fra Trondheim har lagt sin elsk på uttrykket ”en dag uten trening er en dag uten mening”. For selv om det er offseason, så er det fortsatt langt bort til sofaen.

– Jeg prøver å få trent én gang om dagen, men det er litt befriende å kunne legge ut på en sykkeltur uten å måtte tenke noe særlig på hvor hardt jeg sykler i bakkene.

I år har 19-åringen lagt sesongpausen sin over tre uker i oktober.

– Den første uka tok jeg meg flere dager fri ,der jeg så å si ikke trente noe. Etter det har det stort sett vært lystbetont og alternativ trening, og jeg har blant annet fått tid til å gå/løpe en lang fjelltur i Meråker og løpe intervaller i trappene i hoppbakken i Granåsen.

henning002

Henning Andersson tar seg tre uker «fri» før oppkjøringa starter.

Andersson studerer bygg- og miljøteknikk ved NTNU. Sesongpausen gir ham tid til å prioritere andre ting enn laktat og terskel.

– Nå som desember og eksamen nærmer seg, er det veldig greit å kunne tilbringe litt mer tid på lesesalen enn til vanlig. I den vanlige hverdagen er det lite tid til å gjøre andre ting enn trening og skolearbeid, men i sesongpausen har jeg fått tid til å være mer med venner utenom trening også, sier Andersson.

Han er heller ikke så veldig opptatt av hva han spiser når det er pause, uten at det blir rigid av den grunn.

– Kostholdet i sesongpausen prøver jeg å holde ganske normalt, selv om det nok har blitt litt mer smågodt og brus enn til vanlig.

Mandag 31. oktober starter han med forberedelsen til 2017-sesongen. Treninga foregår i et stadig voksnede triatlon-miljø i Trondheim, sammen med blant annet Hans Christian Tungesvik som vant VM på Hawaii i høst og Solveig Natvig Løvseth som vant senior-NM i Kristiansand, vant junior-NM i Haugesund og nylig ble kåret til årets nykommer.

– Gjennom vinteren er planen å få bygget en god base gjennom mye mengdetrening, slik at jeg kan prestere på et høyere nivå enn i år.

Neste års sesong har to hovedmål, NM sprint og stafett på Bryne og NM olympisk i Kristiansand.

– Målet er forbedre årets 10. plass i sprint og 11. plass i olympisk. Ellers har jeg ikke rukket å legge flere planer for neste sesong, men jeg kommer ganske sikkert til å kjøre flere nasjonale konkurranser i både Norge og Sverige, i tillegg til de lokale konkurransene som passer.

henning003

Andersson trener og konkurrerer med Hans Christian Tungesvik, som vant på Hawaii i år. Begge studerer på NTNU i Trondheim.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This