facebook_pixel

Race

Publisert den 15. oktober 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

– Veldig fornøyd

Eirik Ravnan avsluttet sesongen med femteplass i den asiatiske cupen i Hong Kong.

Eirik Ravnan har tidligere i år markert seg i nordisk mesterskap. Konkurransen i Hong Kong var sesongens sist . Og det ble en avslutning han var svært fornøyd med.

– Ja, det gikk veldig bra for min del, sier Ravnan til 3atlet.

Forholdene var krevende. Først og fremst på grunn av varmen. I vannet var det 28,5 grader og i lufta var det 30 grader. I tillegg var det mye strøm i sjøen og høy luftfuktighet.

– Jeg var imidlertid mest redd for tidsforskjellen, siden løpet gikk klokka 01 norsk tid, sier Ravnan.

Han hadde ingen mulighet for betydelig akklimatisering.

– Jeg driver med triatlon ved siden av full jobb, så nært sagt alle feriedagene ble brukt opp i sommer, så da hadde jeg bare anledning til å komme to dager før konkurransen, forteller Ravnan.

– Jeg hadde ikke noen problemer med varmen og luftfuktigheten egentlig. Og jeg kom inn i en veldig bra rytme med en gang jeg kom ned hit, og jeg hadde ikke noen problemer med å legge meg klokka 14 norsk tid og sove ni timer før konkurransen.

Ravnan er tidligere svømmer, og sterk i vannet. I Hong Kong holdt han lett følge med første gruppe.

– Jeg er alltid glad når det er svømming uten våtdrakt

– Jeg var raskt ute og fikk plassert meg godt mellom de som var ranket topp 6. Til første bøye lå jeg som nummer to, men lederen slet etter hvert med den kraftige strømmen, sier Ravnan, som kom opp av vannet med cirka 20 meters ledelse.

På forhånd var han bekymret for syklinga, i og med at løypa hadde flere ”utfordrende ” bakker.

– Det har vært min svakhet tidligere, men det gikk veldig bra. Heldigvis var ikke farten på sykkel så veldig høy. I stedet ble det til at jeg dro opp farta i feltet, slik at vi skulle komme oss bort fra gruppe to.

Inn mot skiftesonen la Ravnan inn et rykk og kom først ut på løpinga.

– Det var taktisk, siden skiftesonen var så smal som den var. Og det var vanskelig å passere hverandre. Jeg hadde vondt i beina og magen med det samme vi startet og løpe, og jeg datt fort ned til sjetteplass, sier Ravnan.

Raskt fant han et par bein å henge på og etter hvert løsnet det, og Ravnan kunne avansere i feltet, samtidig som gruppe to kom pesende bak.

– Jeg måtte grave ordentlig dypt den siste kilometeren! Heldigvis holdt det helt inn, og jeg er veldig fornøyd med en slik sesongavslutning, sier Ravnan, som endte på femteplass.

Ravnan tar sikte på et par feriedager i Asia, før han igjen sikter seg inn mot neste sesong.

– Det har vært en lang konkurransesesong, så får vi se hva det blir til neste år. Men planen er å satse minst like hardt som i år og få en habil løpsetappe.

Resultater kommer her.

ravnan-hong-kong-002

Eirik Ravnan avsluttet sesongen med en sterk femteplasss i den asiatiske cupen i Hong Kong.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This