facebook_pixel

– Helt vanvittig å lykkes i VM

tungesvik001

– Helt vanvittig å lykkes i VM

– Å løpe opp teppet og vite at jeg hadde vunnet, var magisk, sier Hans Christian Tungesvik etter å ha vunnet klassen på Hawaii.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Privat

Hans Christian Tungesvik gikk i mål på 9 timer og 26 minutter, og han forbedret dermed tida fra i fjor med over én time. Det overrasket mange. Ikke minst hovedpersonen selv.

– Jeg gleder meg til premieseremonien i morgen, for å si det sånn, sier en strålende fornøyd 24-åring.

– Men det deiligste er å vise overfor meg selv hvor bra jeg kan være nå som jeg har fått litt erfaring med lange distanser og at jeg nå vet hvordan jeg skal legge opp løpet, sier han.

Tungevik overrasket flere i natt (norsk tid). Men det har han også gjort tidligere.

– Jeg deltok på Hawaii i fjor også, etter en ekstremt uventet kvalifisering i Kalmar. Da dro jeg til Hawaii mest for opplevelsen sin skyld. Og så ble jeg nummer 24 i klassen, med tida 10:27.

tungesvik_hawaii2015b

Hans Christian Tungesvik deltok på Hawaii også i fjor.

I år kvalifiserte Tungevik seg i Nice, og han var naturligvis blitt ett år eldre.

– Siden dette er siste sesong i klassen 18 – 24, og nivået unektelig er veldig mye høyere i neste klasse, hadde jeg veldig lyst til å gå «all in» for å kvalle og så gjøre det bra på Hawaii. Jeg satte meg topp fem som mål, og det synes jeg selv var veldig offensivt.

På bakgrunn av tidligere resultater mente han 9:45 totalt var en riktig list å legge. Og han la derfor en plan på 1 time svøm, 5:10 på sykkel og 3:25 på løp.

– Det store cluet for meg på racedagen var å klare å kjøre så effektivt på sykkel, spesielt de siste to-tre mila, at jeg hadde gode bein å løpe med, sier han.

– Å lykkes i VM er helt vanvittig, men alt i alt gikk det så bra fordi jeg hadde en solid plan og at jeg fulgte den til punkt og prikke. I tillegg hadde jeg en fantastisk dag hvor ALT klaffet, forteller han.

tungesvik_hawaii2015

Tungesvik takker planen sin for at det gikk så bra i år, én time bedre enn i fjor.

Tungesvik hadde med seg kjæreste og familie til Hawaii, og de ankom Kona ni dager før konkurransen. Dermed var han godt akklimatisert.

– Jeg følte meg klar, men jeg var ikke 100 prosent sikker på formen, sier han.

Forholdene i sjøen i dag var røffe, men Tungesvik følte at åpninga gikk fint.

– Svømminga gikk veldig bra, og jeg kjente tidlig at jeg hadde en god dag. Og jeg svømte på 58 minutter, uten å bruke for mye krefter.

Tungesvik lærte mye om vindene på Hawaii i fjor. Også i år var sykkelløypa utfordrende.

– For første gang klarte jeg å kjøre veldig smart og i henhold til planen, og jeg klarte 5:05. Jeg er spesielt fornøyd med at jeg klarte å roe ned såpass på slutten, uten å bli stresset av at mange kjørte forbi.

På løp var planen å åpne på 4,30 per kilometer langs Ali’i Drive.

– Og forhåpentligvis klarte jeg å holde meg i nærheten av den farta løpet ut. Også dette gikk etter planen, og jeg klarte å holde god fart også på det lange, seige strekket ut til Energy Lab, forteller han.

Tungesvik løp seg opp fra åttendeplasse til tet i løpet av de 42 kilometerne. Underveis fikk han nyttig ”påfyll” fra sidelinja. Nært sagt hele veien ble han backet av kjæresten og familien.

– Det var ubeskrivelig deilig å hele tida få positive sekunderinger fra mitt eminente supportteam om at jeg klatret under løpinga. Og det var magisk å løpe opp på teppet og vite at jeg hadde vunnet klassen, sier han.

ntnui_sprintb

Trimiljøet i Trondheim er voksende. Her er den lovende junioren Solveig Løvseth fra Trondheim Triatlonklubb sammen med Hans Christian Tungesvik og NTNUI.

Tungesvik bor i Trondheim, hvor han på femte året studerer maskiningeniør (produktutvikling og produksjon) på NTNU. Han var opprinnelig en satsende langrennsløper, fram til han var 19 år.

– Da la jeg opp, men jeg savnet en idrett å drive aktivt.

I 2013 ble han med i NTNUI Triatlon. Deretter har det ballet på seg …

– Jeg har stort sett fokusert på full Ironman-distanse, med deltakelse i Kalmar og Nice, sier Tungesvik, som også ble nummer 11 under årets Norseman.

tungesvik_sprint

24 år gamle Tungesvik har prioritert den fulle distansen, men han deltar også på de kortere distansene, som her fra årets NTNUI TriSprint.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This