Tema

Publisert den 8. oktober 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Årets nykommer

– Veldig stas, sier Solveig Nativig Løvseth etter at hun ble kåret til årets nykommer i Sør-Trøndelag Idrettskrets.

Fredag kveld hedret idretten i Sør-Trøndelag seg selv og sine egne, og triatlon sikret seg to av prisene. Den kanskje aller friskeste er årets nykommer.

– Det var overraskende, men selvfølgelig veldig stas, sier Solveig Natvig Løvseth etter at hun hadde mottatt prisen i festsalen på Clarion-hotellet i Trondheim.

Her var det en rekke priser som ble delt ut, samtdig som det var artistunderholdning og festmiddag for nærmere 350 gjester.

17-åringen representerer Trondheim Triatlonklubb, og i årets sesong har hun blant annet gjort seg bemerket ved å vinne normaldistansen i senior-NM i Kristiansand. I Haugesund ble hun dessuten norsk juniormester på sprintdistansen. I Tyrkia i 2015 noterte hun seg dessuten en sjetteplass i juniorklassen i europacupen.

Fra juryens begrunnelse kommenteres dessuten at Løvseth er: «Blid, positiv, selvstendig, reflektert. Flink til å fokusere på gradvis utvikling.»

Løvseth, som er tidligere svømmer, har avsluttet årets sesong. Neste år sikter hun seg mot junior-EM i Østerrike.

Fredag kveld ble det også delt ut priser til en rekke ildsjeler.

– Norsk idrett er Norges største frivillige organisasjon. Denne frivillighetskulturen står sterkt i vår region. I Trøndelag finnes tusenvis av ildsjeler som bidrar med sitt engasjement, kompetanse og fritid for å støtte idretten lokalt, sier fylkesordfører Tore Sandvik.

I Bjugn kommune delte fylkesvaraordfører Gunn Iversen Stokke ut Ildsjelen-prisen til Gjølga Vikings som arrangerer Triatlon Gjølgavatnet. Konkurransen har vært arrangert siden 2007. Prisen ble mottatt av far og sønn, Øystein Dypvik Rødsjø og Åge Rødsjø.

nykommersolveig002

Solveig Natvig Løvseth fra Trondheim Triatlonklubb fikk prisen årets nykommer da idretten i Sør-Trøndelag hedret seg selv.

ildsjel001

Prisen Årets ildsjel i Bjugn kommune ble mottatt av far og sønn, Øystein Dypvik Rødsjø og Åge Rødsjø. Fylkesvaraordfører Gunn Iversen Stokke delte ut.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This