Race

Publisert den 5. oktober 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

– Blir en brutal dag

Lars Petter Stormo sikter seg inn mot den norske løyperekorden på Hawaii. Og aller helst går han under ni timer.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Privat

Lars Petter Stormo har hatt en strålende sesong. Han ble beste nordmann på Mallorca i mai, og i august vant han Norseman. Innimellom kvalifiserte han seg til Hawaii. Det gjorde han etter et formidabelt løp i Nice.

De siste ukene har alt handlet om å forberede seg til Ironman Hawaii førstkommende lørdag. Han er innstilt på at det blir en brutal batalje.

– Konkurransen på lørdag kommer til å bli knallhard. Løypa er tøff og eksponert for vind og varme hele veien. Det blir rett og slett en brutal dag hvor det gjelder å være tålmodig og flink til å følge planen. Det gjelder å kjøre veldig smart hele dagen, sier Stormo.

Han mener selv at formen er bra og at han er godt forberedt.

– Vi har nå vært her i en uke og har gjennomgått løypa både med svøm, sykkel og løp. Treninga har gått som planlagt, og tilvenninga til tidsforskjell og varme har gått fint, sier Stormo.

– Jeg har tro på at jeg skal kunne gjennomføre en god konkurranse. Men det er jo et usikkerhetsmoment med varmen, og hvordan jeg kommer til å takle varmen på løpinga.

lars-petter-stormo-svom-hawaii

Vannet på Hawaii er på 27 grader. Men det er krystallklart.

Klimaet på Hawaii er krevende, i sær for nordboere. I vannet er det rundt 27 grader. På land er det enda varmere, opp mot 32 grader. I tillegg har Hawaii svært høy luftfuktighet.

– De neste dagene blir det gjort siste finpuss med noen lette fartsøkter på løp og sykkel, og ellers må jeg sørge for at utstyr, ernæring og det mentale er på plass før start, sier Stormo.

Han beskriver stemninga på Kona som ”helt rå”.

– Her er det fullt av spreke folk som trener hele tida, så det gjelder å stole på seg selv og at man har kontroll på opplegget. Det er ikke mange steder i verden hvor det er samlet så mye spreke mennesker, kompresjonstøy og dyrt karbonutstyr på ett og samme sted.

lars-petter-stormo-energylab

Lars Petter Stormo har testet formen i Energy Lab. Der er det som ventet varmt.

Overfor 3atlet bekreftet Stormo tidlig i høst at han sikter seg inn mot å forbedre den norske løyperekorden. I dag tilhører den Per Morten Ellingsen og lyder på 9 timer, 12 minutter og 18 sekunder. Rekorden ble satt i fjor og var en forbedring av Allan Hovdas rekord fra 2014, på 9 timer, 15 minutter og 50 sekunder .

Etter noen dager på Kona har Stormo ikke senket ambisjonen. Snarere tvert imot.

– Jeg håper å kunne svømme på under én time. Jeg svømte gjennom løypa på 58 minutter på Ho’ala Training Swim forrige lørdag. Men da var det cirka 600 deltakere, og med 2.500 på startstreken lørdag blir det litt annerledes, noe som for øvrig kan slå ut både positivt og negativt på svømmetida mi, sier Stormo.

– Tida på sykkel får bli som den blir, så lenge jeg kjører på riktig intensitet og er flink med ernæringa. Men hvis forholdene er ok, så bør en tid rundt 4:40 – 4:50 være mulig. Det viktigste er å gjennomføre på en god måte, slik at jeg kommer inn til T2 med bein som er klare til en sterk løpeetappe, sier Stormo.

I Nice løp han inn på 2 timer og 45 minutter. Også det var i sterk varme.

– Det gjelder å være tålmodig. Jeg kommer nok til å legge meg på et tempo rundt fire minutter per kilometer på flatene, men så må jeg passe på å roe tempoet i motbakkene, sier Stormo.

lars-petter-og-trude-stormo-loper-alii-drive-kona-hawaii

Lars Petter og Trude Stormo har hatt flere løpeturer langsmed Alli Drive på Kona.

– Løypa er alt annet enn flat, og den siste halvdelen er brutalt eksponert for vind og varme, så det blir tøft, men jeg har et lite håp om å kunne løpe på under tre timer, sier Stormo som regner med at det i tillegg går fem-seks minutter i skiftesonene.

– Legger man sammen dette, så kan kanskje sub 9 være mulig, men det er kun på papiret. Det er noe helt annet å gjennomføre det i en konkurranse. Ikke minst når det blir så varmt som det blir. Egentlig er det veldig deilig temperatur her, men i en konkurransesammenheng blir det selvfølgelig hett.

Stormo er innstilt på en varm dag i ”bakerovnen”, men han er langt ifra bekymret.

– Jeg starter på lørdag for å gjennomføre en så god triatlon som mulig. Så får vi se lørdag ettermiddag hva det gir av tid og resultat. Jeg gleder meg!!!

lars-petter-og-trude-stormo-tester-svom-ironman-hawaii

Norges sprekeste ektepar? Litt tid til «ferie» på stranda blir det også.

 

lars-petter-basik-acai-bowl-happytimes

– Jeg sikter meg inn mot ny norsk rekord, men det viktigste er tross alt å gjennomføre en god konkurranse, sier Lars Petter Stormo.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This