facebook_pixel

Race

Publisert den 4. oktober 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Best i debuten

Julie Flakne Andersen debuterte i Ironman-sirkuset som beste norske kvinne.

Ironman Barcelona hadde ikke mindre enn 70 norske utøvere påmeldt. Beste norske kvinne ble Julie Flakne Andersen som kom inn på 10 timer, 16 minutter og 21 sekunder.

– Jeg misset på målet mitt om sub 10 timer, men uansett – dette ga virkelig mersmak, og nå har jeg enda mer motivasjon til å bli bedre til neste gang, sier Andersen.

Konkurransen søndag var hennes første fulldistanse Ironman.

– Jeg har kjørt en del halve Ironman-konkurranser tidligere. Og så har jeg vært med på Norseman tidligere, men der er det jo gangfart siste halvdel av maratonet, sier hun.

Ironman Barcelona samlet i år 2.800 deltakere, og arrangøren hadde åpnet for ”rullende start”. Dermed unngikk deltakerne de største møljene. Og for Julie Flakne Andersen gikk åpninga bra.

– Jeg overrasket meg selv med en svømmetid på én time og to minutter, noe jeg er meget fornøyd med.

På sykkelen la hun seg på en planlagt snittfart på 35 km/t.

– Å ligge i tempostillingen nesten uavbrutt i 18o kilometer er tungt, og det var en lettelse da jeg endelig kunne ta fatt på løpinga, selv om det er løp som er min største utfordring.

Andersen åpnet kontrollert.

– Men etter 20 kilometer begynte jeg å kjenne både varmen og stive bein, og derifra og inn ble det en mental kamp mot kroppen.

Andersen er imidlertid verken skuffet eller overrasket.

– Nei, noe annet kan ikke forventes i en Ironman-debut, sier hun.

– Men jeg setter som regel høye mål for meg selv, og jeg gikk all in for å klare å komme under 10 timer. Men det var helt greit. Dette var alt i alt en flott konkurranse. Det er ekstra motiverende med mye folk i løypa som heier underveis, og det får man virkelig i Barcelona.

PS: Av andre fine norske prestasjoner nevner vi Willy Hatlevoll som ble nummer fem i aldersklassen 55-59 år, med tida 9:53.27.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This