Race

Publisert den 2. oktober 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

– Helt greit at det ikke ble ny norsk rekord

– At det ikke ble rekord, er helt greit, sier Lars Christian Vold etter Ironman Barcelona.

Ironman Barcelona ble en norsk festdag, med 70 norske utøvere påmeldt. Men den siste prikken over i-en manglet.

Lars Christian Vold var imidlertid nærmest. Han kom inn på 8 timer 40 minutter i ettermiddag, og dermed ble han beste norske utøver. Men frem til den norske rekorden var det likevel nesten et kvarter.

– Jeg skulle ønske jeg fikk avsluttet sesongen med den samme følelsen og formen som jeg hadde i Challenge Billund i våres, men jeg klarte ikke å finne tilbake til den formen, sier Vold.

Det startet imidlertid svært godt i dag. Lars Christian Vold var oppe av vannet på drøye 55 minutter. Og han sykla på 4 timer og 23 minutter. Og blant de øvrige norske utøverne, så var det bare Even Chiodora som var i nærheten av den sykkeltida.

– Jeg har fått en god og rask sittestilling på sykkelen, så jeg sykla fortere enn jeg har gjort før – selv om beina var tunge allerede halvveis, og det bare ble verre etter hvert, sier Vold.

På vei ut fra T2 lå Vold på en 12. plass i konkurransen, men han fikk det i beina på løpinga. Ved passering 28 kilometer var farta nede i 4,52 minutter på kilometeren.

-På løp var det tungt allerede fra første steg. Så jeg kan vel trygt si at jeg ikke tålte distansen i dag.

Også Marius Elvedal og Allan Hovda hadde siktet seg inn på den norske rekorden. Men rekorden til Gudmund Snilstveit, på 8 timer og 26 minutter, som ble satt i 2014, er fortsatt gjeldende.

– Både Marius og Allan hadde også en tung dag, så når jeg var så heldig å ha den beste dagen av oss, er det åpenbart ikke synd på meg, selv om det ble litt antiklimaks, sier Vold.

At Snilstveit beholder rekorden én sesong til, synes Vold bare er rett og rimelig.

– Jeg vet Gudmund har hatt en sesong med mye motgang, og han er definitivt god nok til å knuse rekorden sin om han bare får det til å klaffe igjen, så at han fortsatt har den, er egentlig akkurat slik det skal være.

Allan Hovda kom inn på 8 timer og 48 minutter. Marius Elvedal kom inn på 8 timer og 56 minutter.

Seieren gikk til svenske Patrick Nilsson. Han vant på 7 timer og 55 minutter.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This