Race

Publisert den 30. september 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Høstjakt i Barcelona

Den norske eliten sikter seg inn på ny norsk rekord på Ironman-distansen.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Kai-Otto Melau

Søndag er det Ironman Barcelona, med en rekke nordmenn på startstreken. Spesielt interesse er det knyttet til Allan Hovda, Marius Elvedal og Lars Christian Vold, som alle er på jakt etter den norske langdistanserekorden.

– Det er meldt 22 grader på det varmeste, overskyet og lite vind, så forholdene har sjeldent vært bedre, sier Allan Hovda.

Før årets sesong annonserte Hovda at han har ambisjoner om å sikre seg den norske rekorden. Men fortsatt står rekorden til Gudmund Snilstveit fjellstøtt.

Rekordtida lyder på 8 timer, 26 minutter og 20 sekunder, og den ble satt nettopp under Ironman Barcelona i 2014. Snilstveit svømte den gang på 56,28 minutter, syklet på 4.32,07 timer og løp på 2.54,59 timer.

Allan Hovda gjorde et godt forsøk under Challenge i Nederland tidligere i høst, men han fikk det tungt på løpinga. Han varslet umiddelbart et nytt forsøk i Bareclona.

– Jeg har måtte jobbe nattskift den siste uka, og det er ikke ideelt foran en Ironman. Men det må til for å få hverdagen til å gå rundt.

– Samme oppkjøringa som til Norseman i 2014, altså? 

– Ja, ikke sant. Har fulgt opplegget til punkt og prikke, humrer Hovda, på Garermoen, på vei mot Spania.

– Her er det fullt trøkk med høstferie. Og jeg ankommer hotellet rundt midnatt. Akkurat nå er jeg trøtt som en alke, men jeg håper det kommer seg.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This