Race

Publisert den 19. september 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Dramatisk VM-finale

Henri Schoeman vant VM-konkurransen og spanske Mario Mola vant sammenlagt. Men det var brødrene Brownlee som tok all oppmerksomheten.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Delly Carr/Triathlon.org og Karl Filip Singdahlsen 

I hele uka har varmen og luftfuktigheten på Cozumel i Mexico vært diskutert. VMs siste konkurranse fikk også krevende forhold, med 33 grader i lufta og 29 grader i vannet. Det slo ut på mest mulig dramatisk vis i natt (norsk tid).

Ut fra T2 la trioen Henri Schoeman og brødrene Alistair og Jonathan Brownlee seg i tet. Det var de samme utøverne som kom på pallen i Rio, og de kjenner hverandre godt.

Da det nærmet seg målgang, gjorde lillebror Johnny et rykk, og de fleste tok det for gitt at han omsider skulle ta ”innersvingen” på storebroren Alistair, som vant OL i både London og Rio. Og 500 meter før mål syntes Jonathan Brownlee å ha full kontroll på de to øvrige.

Men like etter  begynte Jonathan å skjelve, som om han hadde kramper i beina. Og rett før mål stopper han helt opp, tom i blikket og fraværende.

Sørafrikanske Schoeman passerer forbauset forbi, på vei mot en plutselig mulighet. Storebror Alistair stopper imidlertid opp og tok lillebroren nærmest over skulderen og dro ham med seg inn mot målstreken.

– Jeg har kollapset selv, og vet hvordan det er. Jeg ville gjort det samme igjen, uansett hvem det var, også om det var Henri, uttalte Alistair Brownlee etter målgang.

Dagens vinner ble 25 år gamle Henri Schoeman.

– Jeg var innstilt på medalje, men ikke at jeg kunne vinne. Brownlee-brødrene hadde fortjent å bli nummer én og to,  sier Schoeman, som gledet seg over VM-gullet, men som mest var bekymret for yngstemann Brownlee.

– Jonathan er mye større enn meg, og de er heller ikke tilpasset varmen på samme måte som mange av de andre her, sier Schoeman.

Mens Brownlee er 180 cm høy og veier 70 kilo, veier Schoeman bare 59 kilo, fordelt på 170 centimeter.

Kristian Blummenfelt merket også varmen godt, selv om han ikke opplevde den som ekstrem.

– Nja, det var ok. Jeg drakk mye og kjølte meg mye ned med vann, sier Blummenfelt, som ble nummer 14 av de 66 deltakerne

– Jeg er passe fornøyd med sluttresultatet. Jeg hadde en veldig bra svøm, spesielt de første 7oo – 800 meterne. Jeg var i beina på Henri (Schoeman) etter halveis, men så fikk jeg to som klistret seg på hofta mi på slutten, noe som gjorde at jeg tapte en del, sier Blummenfelt til 3atlet.

Han kom opp av vannet drøye 20 sekunder etter franske Aurlien Raphael som var raskest. Blummenfelt kom ikke med i tetgruppa, og han ble liggende å dra på hovedfeltet.

– Det var litt kjipt å miste førstegruppa. Jeg prøvde å holde litt igjen, og så ble det ok løp.

Blummenfelt ledet hovedfeltet inn i T2, men han klarte ikke å henge med gruppe 2 som ble anført av Mola på vei ut på løp. I mål ble han altså nummer 14, og med det ble nordmannen nummer 11 sammenlagt i årets World Triathlon Series (WTS), noe som er en svært sterk prestasjon.

Nå venter finale i fransk Grand Prix i Nice om 2 uker, dernest er det et show-løp i Frankrike om 3 uker.

blu-ol-exit-swim003

Kristian Blummenfelt ble nummer 14 i dagens VM-konkurranse i Mexico.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This