Race

Publisert den 18. september 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

– Burde kjempet om medalje

Casper Stornes er ikke fornøyd etter 15. plassen i Mexico-VM.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Mikal iden

Blant de norske junior-utøverne mestret Casper Stornes de krevende forholdene best. Men 19-åringen var ikke fornøyd med 15. plassen i fredagens junior-VM.

– Formen var der, og jeg burde ha kjempet om medalje, sier en opplagt misfornøyd Casper Stornes til 3atlet dagen etter konkurransen.

Ambisjonen var langt høyere enn resultatet. Og selv om han opplevde at starten var svært god, så føler han at medaljen glapp helt på slutten av konkurransen.

– Jeg synes svømminga gikk veldig fint, og jeg var bare ett sekund bak førstemann opp av vannet. Og ut på sykkel jobbet jeg ganske hardt de to første rundene for å riste av så mange som mulig i feltet, forteller Stornes.

– Men så kjente jeg at det begynte å svi noe helt sykt i låra, og da la jeg meg ned i feltet de to siste rundene, til rundt 10. posisjon. Inn fra sykkel lå jeg derfor litt bak, men så fikk jeg til en bra skifting og da var det kun syv sekunder opp til førsteplassen, sier Stornes.

– Jeg tok mer og mer innpå, og etter 1,5 kilometer var jeg nesten helt oppe der jeg ville være; fremst.

Men kort etter, ved om lag 2,5 kilometer, kjenner han at det butter. Da er det fortsatt et par kilometer til mål.

– Plutselig sa det bare helt stopp, beina ble blytunge og ville ikke jobbe med og så ble det 15. plass til slutt, sier Stornes.

15 sekunder bak Stornes i mål, på en 16. plass, kom ett år yngre Endre Espedal. Han var godt fornøyd.

– Løpet gikk etter planen, sier 18-åringen til 3atlet.

Han hadde som ambisjon om å være blant de første opp av vannet og prege sykkeldelen.

– Og så ville jeg ha det gøy! Og det klarte jeg.

Han kjempet seg gjennom svømminga og var om lag 20 sekunder bak teten opp av vannet.

– Ut på sykkel skulle jeg kjøre det jeg hadde, i håp om at noen skulle slippe hjulet mitt, for å være forrest mulig i frontgruppa på sykkel, sier Espedal.

– Halvveis på den første runden på sykkelen var jeg i tet. Jeg fikk en luke og håpet noen ville prøve å rykke etter. Men ingen kom etter, så jeg la meg i front på tetgruppa igjen og jobbet sammen med Vetle (Thorn) og to briter.

Espedal prøvde ytterligere to ganger å gå i brudd, uten å lykkes.

– Inn i skiftesonen var jeg først, men et dårlig skift gjorde at jeg mistet et par plasser ut på løp. Jeg sleit med å finne en rytme på løpinga de første to kilometerne, men så løsnet det og jeg begynte å ta igjen noen av dem som hadde løpt forbi meg, sier Espedal.

Mot slutten ble det tyngre igjen. Ikke minst på grunn av den kvelende varmen.

– Det var veldig varmt på løpinga, og jeg kjempet helt til mål og jeg måtte jobbe for å holde kroppstemperaturen nede. At jeg til slutt havnet på en 16. plass, må jeg si meg veldig fornøyd med, ut ifra varmen og de forholdene vi konkurrerte under.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This