Race

Publisert den 11. september 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Ny rekordjakt i Barcelona

– Barcelona blir supert, sier Allan Hovda, som sikter mot nytt rekordforsøk i Spania om tre uker. 

Allan Hovda var i går langt bak målsettinga om ny norsk rekord.

– Det siste 35 kilometerne på løpinga ble en sann prøvelse, sier Allan Hovda etter at han kom inn på 8 timer og 48 minutter under Challenge Almere i Nederland.

Han «kollapset» på løpinga etter syv kilometer. Og lenge vurderte han å bryte, for å få bedre tid til å restituere mot Barcelona om tre uker, som garantert blir en norsk batalje, med Hovda, Lars Christian Vold og Marius Elvedal på startstreken.

– Men det sitter langt inne å bryte, altså. Så jeg sto løpet ut. Det var skikkelig tungt, men det var uansett lærerikt, sier Hovda som kom i mål med en maratontid på 3 timer og 16 minutter.

– Jeg så ikke lys i tunnelen før det var 800 meter igjen.

Hovda lå imildertid lenge godt an. Han klarte målsettingen om å svømme på under timen. Han kom opp av vannet på tida 59 minutter og 28 sekunder.

Det var varslet vesentlig vind og sterk varme utover ettermiddagen, uten at det syntes å påvirke syklinga til Hovda nevneverdig.

– Farta var grei, men jeg hadde ikke trøkk i pedalene. I starten hadde jeg 240 watt, mens jeg normalt skal ligge på 280, sier Hovda.

Fra 70 til 130 kilometer lå Hovda med en snittfart på nærmere 44 kilometer i timen, men mot slutten gikk det noe saktere. Han kom inn til T2 på sykkeltida 4 timer, 28 minutter og 18 sekunder, som var tre minutter bak i forhold til skjema.

– Der og da trodde jeg fortsatt på rekord. Og med en maraton på «bare» 2 timer og 54 minutter skulle det holde greit, trodde jeg. Men jeg sleit med litt kramper og oppdaget at jeg i det hele tatt ikke var i «form».

Utover ettermiddagen passerte temperaturen 25 grader.

– Varmen var ikke nevneverdig plagsom, og i St. Pölten i Østerrike i våres løp jeg halvmaraton på 1 time og 15 minutter, under omtrent samme forhold, så jeg vet jeg normalt sett kan takle slik varme ganske bra.  Men i går traff den meg likevel ganske brutalt, og det gikk bare saktere etter hvert, sier Hovda.

– Men skuffet? Det er jeg ikke. Det så jo lenge greit ut. Og det å sitte i soafen og synes synd på seg selv, det hjelper jo ingenting. Nå er det masse hvile, og så er det Barcelona, og det blir supert!


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This