facebook_pixel

Tema

Publisert den 7. september 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Nye koster på Kongsberg

Tre Norseman-vinnere stilte med barn på barnetriatlon på Kongsberg.

Etter noen års pause var barnetri på Kongsberg tilbake igjen. I helga samlet konkurransen 59 deltakere. Arrangør var IL Bergkameratene Triatlon.

– Vi trengte et avbrekk, men nå var det ordentlig moro igjen. Jeg har aldri vært så lite stresset som stevneleder noen gang, sier en smørblid Espen Wagener.

Værgudene var minst like blide, og området rundt Kongsberg svømmehall var badet i sol.

– Svømminga gjennomførte vi inne i bassenget, og deretter var det sykling og løping på veier som var stengt for trafikk, sier Wagener.

– Vi hadde en drøss med sperregjerder, skikkelig lydanlegg og satset i det hele tatt på at det skulle være ”skikkelige” rammer. Og med boller, flaske og t-skjorte til alle, så blir det ordentlig fest, forteller han.

Arrangementet fulgte Norges Triatlonforbunds regler for barneidrett. Det var tidtaking (kun totaltid) i klassen Supersprint Aspirant, men det var kun alfabetisk resultatliste. I klassene Micro-, Mini- og Barne- triatlon var det ingen tidtaking.

Flest deltakere var det i klassen Mini Triatlon 6 – 10 år.

– De ulike distansene sørget for at det var mestring og utfordring til alle deltakerne. Vi la opp til egne starter for jenter og gutter, og det ble veldig godt mottatt, spesielt blant jentene.

Blant deltakerne fant vi en rekke barn av «triatlon-foreldre». Både Kari Lingsom, Henrik Oftedal og Tom Remman (øverste bilde), som alle er vinnere av Norseman, var tilstede med barna Magnus, Falk, Storm og Mikkel på startstreken og var ivrige på sidelinja.

– Det er selvfølgelig bare moro med «erfarne» foreldre, sier Wagener.

– Men vi la også merke til at det var mange barn fra den lokale svømmeklubben som deltok.

kongsberg 001b

59 barn ble heiet gjennom løypene på Kongsberg i helga.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This