Race

Publisert den 21. august 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Favorittseier til Hovda

 – Det viktigste var at kroppen fungerte perfekt, sier Allan Hovda etter at han vant ekstremdistansen under Lofoten Triathlon.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Kai-Otto Melau

I fjor var det testløp. I går arrangerte Lofoten Triathlon formelt sett sin aller første ekstremdistanse.

– Testløpet i Lofoten i fjor var det hardeste løpet jeg noen gang har gjort. Årets løp var det vakreste jeg noen gang har gjort. Været var fantastisk og utsikten var helt ufattelig. På vei over det første fjellet var det nesten så jeg begynte å grine, så vakkert var det!

På forhånd var det knyttet usikkerhet til hvordan kroppen til Allan Hovda ville fungere. 30-åringen måtte bryte Norseman i begynnelsen av august, og Hovda ble innlagt på sykehus etter at han hostet blod.

Tidligere denne uka ble han friskmeldt. Og i går var Hovda tilbake i god, gammel gjenge. Han fullførte ekstremløypa i Lofoten Triathlon som førstemann på 12 timer, 5 minutter og 48 sekunder.

– Jeg tok feil av merkinga og syklet feil ett sted, og dermed fikk jeg med meg en 12 kilometer ekstra sløyfe, men utover det er jeg superhappy med gjennomføringa.

Distansen i går var fire kilometer svømming, 196 kilometer og 45 kilometer løp. Hovda hadde 268 watt i snitt på de første fire timene på sykkelsetet.

– Det var ny personlig rekord for meg. Men det viktigste var at kroppen fungerte perfekt og at jeg hadde en langt roligere pust i starten i dag enn det jeg hadde under Norseman, forteller Hovda.

– Det løsnet skikkelig på løpinga. Jeg hoppet fra stein til stein og hadde en kjempetur, forklarte Hovda som etter målgang var mest opptatt av å takke publikum som han mente bidro til å løfte et allerede magisk arrangement.

På andreplass kom Stian Gilje, som løper for Herbalife, på tida12.34,44. Gunnar Aschjem fra Stavanger Triathlonklubb kapret tredjeplassen med tida 12.55,03.

Vinneren i dameklassen ble Katrin Elfberg fra Tromsø Triathlonklubb. Hun ledet med over 20 minutter etter syklinga. Selv var hun overrasket over hvor greit ekstremdistansen hadde gått.

– Jeg hadde som mål å komme greit i mål på svømminga, og når det gikk bra, var alt annet bare bonus. Det gikk litt opp og ned underveis, og siste fjellet var tøft, sa Elfberg som hold god fart i løypa og hadde sluttiden 14 timer, 23 minutter og 3 sekunder ved målgang i Svolvær.

På andreplassen i dameklassen kom Nina-Sofie Berg fra Asker Triathlonklubb med tida 16.06,22. Tredjeplass i kvinneklassen gikk til Ingrid Marie Alm fra Bodø. Hun kom i mål på 17.32,30.

Lofoten Triathlon er del av The Arctic Triple som er tre nye ekstremsportarrangement i Lofoten.

-Lofotens unike natur har alltid vært et trekkplaster. Med våre arrangement gir vi en ny type gjester gode grunner til å komme til Lofoten, sier Frank Hagen som er daglig leder i The Arctic Triple.

Vinterstid arrangeres Lofoten Skimo, på forsommeren går Lofoten Ultra-trail mens Lofoten Triathlon er lagt til august. Målet er å lage tre løp som ekstremsportutøvere fra hele verden ønsker å delta i.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This