facebook_pixel

Race

Publisert den 20. august 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Hjemmeseier i Lofoten

Lofoten Triathlon har triatleter fra 15 nasjoner i debuten, men på dag én ble gullet igjen ”hjemme”.

I den første utgaven av Lofoten Triathlon ble Bård Meløe (44) fra Sortland sterkest av herrene. Vinner av dameklassen ble Britt Helgesen (51) fra Kvæfjord.

Distansen i går var 1.000 meter svøm, 50 kilometer sykkel og 12 kilometer løp.

Dameklassens vinner løp i mål på 3:06.25 mens Jannicke Kildahl (39) fra Svolvær ble nummer to på tiden 3:10.15 og Camilla Johanson (50), også fra Vågan kommune, kom inn til tredjeplass på tiden 3:11.27.

– Tjeldbergtinden var tøff, men svømminga gikk bedre enn forventet, sier vinneren av kvinneklassen, Britt Helgesen.

Bård Meløe fikk en klar ledelse allerede fra den kilometerlange svømmeetappen i Svolvær havn, og han tråkket hardt på de 50 kilometerne fra Svolvær til Henningsvær og tilbake. Han økte ytterligere på løpeetappen og kom i mål på torget i Svolvær som klar vinner på under tre timer.

– Det var hardest over Tjeldbergtinden, men det var en stor opplevelse å få løpe her i over 20 grader og sol, sier en meget fornøyd vinner etter å ha passert målstreken som historiens første vinner av Lofoten Triathlon.

Bård Meløe brukte 2 timer, 49 minutt og 20 sekunder på løypa mens andreplassen gikk til Sveinung Hegge (36) fra Tverrlandet som kom i mål 2:55.25. Tredjeplassen gikk til Henrik Brovold fra (28) Tromsø på tiden 2:56.28.

I dag starter langdistansen med 70 deltakere som skal gjennom fire kilometer svømming, 196 kilometerne på sykkel og 42 kilometer løp, med en ekstra topptur over Tjeldbergtinden som avslutning.

Løpet kan følges live via web-kamera og live tracker på http://www.thearctictriple.no/live/

lofoten002b

Britt Helgesen fra Kvæfjord tok en klar seier blant damene. Foto: The Artic Triple


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This